Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

REZULTATE BAC 2013: Peste 200 de elevi din Alba au fost notați cu „experimentat”, la proba competențelor digitale

Publicat

Elevii care susțin examenul de bacalaureat trec în această săptămână prin testarea competențelor digitale. Din Alba, s-au înscris 2.829 de elevi, iar luni au fost prezenți în săli 1.199 de candidaţi, restul urmând să susţină probele în următoarele zile.

Potrivit vicepreședintelui comisiei de Bacalaureat din Alba, inspectorul şcolar Dan Cherecheș, până marţi dimineaţa au fost centralizate rezultatele pentru 715 candidaţi din cei 1.199 de elevi care susținut examenul de competențe digitale. Cei mai mulți dintre aceștia au primit certificat de competență cu nivel „experimentat”, însă există trei candidați care au obținut punctaj între 0 și 10 și nu vor avea certificat. Aceștia vor putea să se prezinte în continuare la celelalte probe de examen.

Un număr de 243 de elevi din Alba sunt „experimentaţi” în utilizarea calculatorului, 188 sunt de nivel avansat, 182 de elevi au cunoştinţe în domeniu de nivel mediu, iar 99 sunt „începători”.

Printre cei care erau programați să susțină examenul luni se află și o elevă care, din cauza problemelor medicale, a fost internată în spital. Inspectorul Dan Cherecheș a declarat că aceasta va fi așteptată până vineri la examen, iar, dacă prezența ei nu va fi posibilă, o comise de la bacalaureat se va deplasa la spital pentru ca tânăra să poată susține testarea.

Marți sunt programați pentru testarea competențelor digitale 956 de elevi, miercuri sunt așteptați 589, iar joi 156 de candidați.

Cei care nu se vor putea prezenta în aceste zile la proba de competenţe digitale, o vor putea susține și vineri. În cazul în care există elevi absenți, aceștia vor putea să se prezinte în continuare la examene, însă nu vor fi declarați admiși la testarea din această perioadă.

 

CE URMEAZĂ LA BACALAUREAT 2013:

25 – 28 iunie 2013 – Evaluarea competenţelor lingvistice – limbi străine

1 iulie 2013 – Limba şi literatura română – proba scrisă

2 iulie 2013 – Limba şi literatura maternă – proba scrisă

3 iulie 2013 Proba obligatorie a profilului – proba scrisă

5 iulie 2013 – Proba la alegere a profilului şi specializări – proba scrisă

8 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor

12 iulie 2013 – Afişarea rezultatelor finale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax