Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Județean al Elevilor din Alba a participat la Conferința Regională „Accent pe reprezentare” la Sibiu

Publicat

În perioada 6 -9 septembrie  2013 a avut loc în Ocna Sibiului din judeţul Sibiu Conferinţa Regională a Consiliului Regional al Elevilor Centru cu tema „Accent pe reprezentare „. Evenimentul a fost găzduit de Consiliul Judeţean al Elevilor Sibiu în parteneriat cu autorităţile locale şi judeţene.

Cele cinci judeţe ale regiunii centru, respectiv Alba, Braşov , Mureş , Covasna şi Harghita, au avut câte doi reprezentanţi, iar judeţul Sibiul, în calitate de organizator a participat cu cinci membri. Consiliul Judeţean al Elevilor Alba a fost reprezentat la conferinţă de Oscar Gal – director al departamentului de concursuri şcolare şi extraşcolare al CJE Alba şi Delia Molodeţ – vicepreşedinte al CŞE din Colegiul Naţional „H.C.C” Alba Iulia.

Invitatul special al conferinţei, ce a avut loc la o cabană din Ocna Sibiului, a fost Răzvan Cîndea, secretar al Consiliului Naţional al Elevilor. Conferinţa. Cu ocazia evenimentului s-au desfăşurat o serie de workshop-uri pe diverse teme: accent pe reprezentare, sistemul educaţional din România, finanţarea educaţiei şi activitatea Consiliilor Elevilor din regiune.

„Prima zi a conferinţei a avut ca menire socializarea dintre participanţi şi schimbul de bune practici. În a doua zi s-a desfăşurat sesiunea de deschidere a conferinţei şi s-a prezentat programul acesteia. De asemenea, gazdele ne-au invitat la o deplasare în minunatul municipiu Sibiu, unde participanţii au avut ocazia de a lua parte la câteva evenimente culturale şi artistice importante. A treia zi a conţinut patru sesiuni plenare în cadrul cărora s-au prezentat rapoartele de activitate ale CJE-urilor, s-a organizat dezbateri pe „Accent pe reprezentare” , „Sistemului educaţional din  Romînia: prezent şi perspective” şi s-a prezentat noua metodologie de desfăşurare ale alegerilor din cadrul Consiliului Elevilor. Totodată pe baza rapoartelor de activitate s-a făcut  o evaluare a fiecărui CJE”, a transmis Andrei Nicolae Popa, președintele Consiliului Județean al Elevilor Alba.

Nu în ultimul rând, în cadrul conferinţei CRE Centru a discutat despre relaţia cu presa, relaţia cu instituţiile publice, cu Ministerul Educaţieii Naţionale, Inspectoratele Școlare, sau conducerea unităţii de învăţământ, relaţia Consiliilor Elevilor cu partenerii, cu Federaţia de părinţi şi sindicatele, cu structurile suport şi nu în ultimul rând şi cel mai important, relaţia cu elevii.

„Din punctul meu de vedere, conferinţa a fost un succes şi merită repetată iar data viitoare poate  chiar CJE Alba va fi  gazdă. În cadrul sesiunilor  s-a muncit mult şi s-au adus la cunoştinţă unele probleme întâmpinate de fiecare CJE, ca urmare, prin dialog şi schimb de experienţă s-a putut ajunge la o rezolvare a acestora. Singurul lucru pe care îl consider a fi un punct slab al conferinţei ar fi programul care a fost centrat pe o singură zi de sesiuni intense deşi perioada evenimentului ar fi permis lărgirea dialogului şi aprofundarea temelor de discuţii.” a declarat Delia Molodeţ, Vicepreşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor din Colegiul Naţional „H.C.C” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax