Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Deputat, la un an de mandat | Ce a făcut Dan Coriolan Simedru din ce a promis în campania electorală: „Nu pot spune niște lucruri concrete”

Publicat

Despre promisiunile cu care a i-a convins pe cetățenii din colegiul Cugir-Zlatna să-i acorde cu încredere voturi și să îl trimită în Parlament, deputatul Dan Coriolan Simedru declară, la un an de mandat, că „nu poate spune niște lucruri concrete”, că „din păcate, se caută soluții”, că „sunt în fază de tatonare” sau că „este convins că sunt absolut necesare”.

„Revigorarea industrială a orașelor Cugir și Zlatna”, „crearea de locuri de muncă” în aceste zone, „reabilitarea spitalului din Cugir” și a celui din Zlatna, includerea nodului rutier de acces la autostradă pentru Cugir sunt doar câteva din promisiunile făcute de liberalul Dan Coriolan Simedru în campania electorală a alegerilor parlamentare. La un an de la intrarea sa în forul legislativ, din toate acestea, cetățenii nu s-au ales cu altceva decât cu vorbele frumoase.

Susține că a făcut un amendament legislativ care facilitează achizițiile publice la uzine, ceea ce este „un pas important înainte” și pentru UM Cugir:

„Am reușit un amendament la Ordonanța 34 cu privire la achizițiile publice. Acea ordonanță făcea în așa fel încât aprovizionarea la uzinele electrice să fie foarte mult îngreunată, pentru că în momentul în care asemenea unități vor să facă achiziții publice pe SEAP și în alte condiții pentru materii prime le-ai scos din funcțiune. Acel amendament a reușit să treacă. Este foarte greu ca o întreprindere industrială cu un asemenea profil să o aduci la o formă de aprovizionare în zona unor instituții publice. Prin lege este prevăzut foarte clar că în ceea ce privește investițiile, acolo trebuie să se suporte rigorile ordonanței 34, adică va trebui să se facă prin licitații. Vă pot spune că acel amendament a fost un pas important înainte”.

Despre revigorarea industrială promisă: „Nu vă pot spune niște lucruri concrete”

„În ceea ce privește partea de revigorare, nu vă pot spune niște lucruri concrete, decât faptul că am fost în permanentă legătură cu ministerul și cu Romarm-ul și din anul viitor Cugirul va avea comenzi suplimentare. Nu este meritul meu, este meritul lor pentru că s-au mișcat așa cum trebuie. În niciun caz nu se va pune problema de restructurări la Cugir ci de angajări. Sper ca cei de la Daimler să își extindă producția și în Cugir, nu doar în Sebeș și sunt optimist”, a spus Simedru.

Cât despre Zlatna, acolo situația este și mai sumbră: „În ceea ce privește Zlatna, din păcate, căutăm soluții, nu avem”, spune deputatul.

Simedru a mai promis locuri de muncă în Cugir-Zlatna, însă despre acest subiect, nu poate da nicio informație clară: „Este o întrebare la care nu vă pot răspunde, dar la care o să vă răspund dacă voi putea obține statistica de la instituțiile statului”.

Spitalul din Zlatna: „Este absolut necesar să fie un spital special pentru acești bolnavi cronici”

Deputatul speră că spitalul din Zlatna va beneficia de finanțare pentru a putea fi reabilitat, iar despre cel din Zlatna spune că „este absolut necesar să existe”.

„Spitalul din Cugir se reabilitează și am avut un amendament la buget transmis Ministerului Dezvoltării Regionale, condus de Liviu Dragnea, pentru alocarea unei sume totală de 8 milioane lei, și sper să fie prins și spitalul din Cugir în acest prag de finanțare”, a declarat Simedru.

„Datorită acestor boli profesionale, cei din Zlatna, Abrud sunt într-o situație neplăcută de a veni la Alba Iulia chiar dacă s-a făcut o secție nouă de oncologie. Eu cred că în Apuseni este absolut necesar să fie un spital special pentru acești bolnavi cronici datorită condițiilor de muncă poluante în care și-au desfășurat activitatea. Sunt convins că după adoptarea noii legi a sănătății vor exista soluții. Mă voi lupta pentru soluții și pentru Zlatna și pentru toată zona Apusenilor”, a mai spus deputatul.

Simedru a mai spus că spitalul Zlatna ar putea fi redeschis printr-o investiție privată: „Am avut o discuție cu un întreprinzător privat care a declarat că în anumite condiții dacă ajunge la o înțelegere cu Consiliul Local este interesat să redeschidă spitalul din Zlatna, în condiții contractuale pe care le-ar avea orice fel de spital cu Casa de Asigurări de Sănătate. Dați-mi voie să nu spun prea multe pentru că nu vreau să compromit acest lucru. Sunt într-o fază de tatonare, sper să se finalizeze cu bine”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. stoica

    duminică, 01.12.2013 at 08:46

    el si liberalul popa au relizat sa-si angajeze sotiile la finante , in timp ce liberalii de la bucuresti, restructureaza finantele cu vamesi, cei mai onesti si credinciosi functionari…

    • cristian

      joi, 05.12.2013 at 08:53

      Si nu este corect?Sotia Domnului este inginer iar 70 de functionari publici absolventi de finante au fost dati afara ramanand pe drumuri,unii pentru ca au avut curajul sa arate la TV Realitatea matrapazlacurile.Ei ce mai ziceti.Cat despre Popa LIBERAL iar este o gluma

  2. cristian

    sâmbătă, 14.12.2013 at 13:24

    este atat de insignifiant canimeni nu-l citeste

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax