Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Dimineață de 1 Decembrie la Alba Iulia. Vezi cum se prezintă Orașul Marii Uniri de Ziua Națională a României

1 decembrie

Publicat

Încă de la primele ore ale dimineții, cei mai matinali dintre albaiulieni și turiști și-au început deja plimbarea prin Parcul Unirii și Piața Cetății, pentru a vedea cum se prezintă Orașul Marii Uniri de Ziua Națională a României. Comercianții își pregăteau mărfurile pe tarabe, iar cei care au adus articole în culorile drapelului României vânduseră deja cea mai mare parte dintre acestea.

Dacă în trecut bulevardul Transilvaniei era unul dintre punctele de maximă atracție de 1 Decembrie la Alba Iulia, fremătând de oameni cuprinși de spirit patriotic, în ultimii patru ani, de când a fost renovat, pietonala orașului nu mai poartă „haine de sărbătoare” de Ziua Națională a României. Niciun drapel nu a fost arborat pe toată lungimea străzii, cu excepția câtorva puse de oameni la balcoanele apartamentelor, iar târgurile au fost mutate în Parcul Unirii și Piața Cetății.

Meșterii populari invitați la Alba Iulia de 1 Decembrie își aranjau deja mărfurile pe tarabele din zona fântânii arteziene din Parcul Unirii. Butoiașe de vin și țuică, linguri, tăvi și farfurii cioplite în lemn, costume populare, cojoace și paltoane de lână, miere și produse culinare tradiționale, siropuri naturale de fructe, icoane pe sticlă și alte obiecte religioase fabricate manual, căciuli de blană, păpuși în straie populare și, desigur, o mulțime de steaguri, insigne, fulare, căciuli, bentițe, brățări tricolore.

Prețurile celor mai căutate obiecte de 1 Decembrie, articolele tricolore, variază de la 2 la 20 de lei.

În Piața Cetății, coroanele ce vor fi depuse la statuia lui Mihai Viteazul începând cu ora 10.45 erau deja pregătite, în așteptarea oficialităților, în fața Obeliscului se strânseseră o mulțime de oameni, profitând de prezența lor la Alba Iulia pentru a milita pentru diverse cauze: Unirea Basarabiei cu România, salvarea Roșiei Montane sau sistarea exploatării gazelor de șist.

Vedeți aici programul complet al Zilei Naționale a României la Alba Iulia: PROGRAMUL FINAL de 1 Decembrie, la Alba Iulia: Două zile pline de evenimente în „roșu, galben și albastru” în Cetatea Alba Carolina

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. FG

    duminică, 01.12.2013 at 12:14

    Frumos…doar ca acolo la standul Leo Fortress scrie ” vin-o” in loc de vino…. moare limba romana si e grav ….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax