Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Proiectul Comenius multilateral la Școala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud: Elevii au primit vizita colegilor din Italia și Spania

Publicat

elevi

În cadrul proiectului Comenius multilateral derulat de Şcoala Gimnazială „Axente Sever” din Aiud, elevii au primit vizita a opt elevi italieni, însoţiţi de două profesoare, în perioada 6-8 mai. Deplasarea a fost urmarea unei vizite similare a tinerilor aiudeni la Lesmo. De asemenea, au fost prezenţi la Aiud şi colegii lor spanioli din La Zubia.

Împreună cu şcolile partenere, a fost realizată o evaluare atentă a rezultatelor proiectului, pintre care o broşură cu o selecţie de poveşti din cele trei ţări, văzute din punctul de vedere al valorilor umane transmise de ele. A fost vizitată şcoala, oraşul şi au fost realizate câteva activităţi comune.

Elevii au fost familiarizaţi cu câteva date din istoria oraşului Aiud şi a ţării, cu realizările dar şi cu perspectiva de dezvoltare a oraşului. Cu sprijinul autorităţilor locale, al şcolii dar şi al familiilor elevilor români, oaspeţii au putut cunoaşte câteva din frumuseţile României.

A fost vizitată Salina de la Turda, dar şi oraşul şi cetatea Alba Iulia. Vizita s-a încheiat la Muzeul Naţional al Unirii, unde elevii au participat la vernisajul expoziţiei pe tema „Cartea – obiect de artă” şi la un micro-concert de chitară clasică oferit de elevii albaiulieni.

„Au fost câteva zile intense, emoţionante, pline de bucuria revederii, de satisfacţia de a fi dus la capăt cu bine un proiect ambiţios, interesant, plin de încărcătură educaţională, dar şi emoţională. Am încheiat astfel un proiect, după spusele colegilor de la şcolile partenere, plin de satisfacţii, gratitudine şi prietenie. Păcat că trebuie să spunem: A fost odată… Comenius”, a declarat profesoara Marcela Hădărig.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax