Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cât îi costă pe părinți PRIMA ZI DE ȘCOALĂ. Preţurile rechizitelor şcolare şi ale articolelor de îmbrăcăminte pentru elevi

Publicat

Noul an şcolar bate la uşă, iar elevii şi părinţii se pregătesc pentru debutul acestuia, dând o raită printre raioanele cu rechizite şcolare ale magazinelor. În comerţ se găsesc produse pentru buzunarul fiecăruia şi pentru gustul tuturor.

Începutul lunii septembrie aduce, pe lângă emoţia începerii şcolii, şi cheltuieli suplimentare pentru părinţii care trebuie să scoată din buzunar câteva sute de lei, pentru a le asigura copiilor tot ce le este necesar pentru educație.

Ghiozdanul, rechizitele şi echipamentul de sport sunt câteva dintre articolele şcolare care nu trebuie să lipsească din „dotarea” elevului. Preţurile acestora variază în funcţie de magazin, de calitate şi de preferinţele elevilor. Astfel că, pentru un ghiozdan simplu, preţul de pornire este de 39 de lei şi acesta poate ajunge şi până la 150 de lei, în cazul unuia de firmă, care are imprimate pe el diferite imagini cu personaje adorate de copii.

Preţul unui caiet de 48 de file este de 3 lei, iar al unuia studenţesc de 60 de pagini preţul este cuprins între 4 şi 8 lei, în funcţie de model. Pentru un set de creioane colorate, părinţii trebuie să scoată din buzunare aproximativ 8 lei, iar pentru un set de 3 pixuri, preţul este cuprins între 5 şi 10 lei. Un stilou poate fi achiziţionat la 15 lei, iar un set care cuprinde toate instrumentele de scris necesare, la magazinul „Diverta”, începând de la creion şi radieră, până la carioci colorate şi stilouri. Preţul acestuia este de 60 de lei.

Îmbrăcăminte și încălțăminte Sport pentru elevi se poate cumpăra și online. Pe unul dintre magazinele de pe internet, FashionSport.ro, sunt reduceri de până la 85% la produsele pentru copii și juniori.

Pentru orele de matematică, elevii au nevoie și de instrumentele geometrice, astfel că un set cu compas depășește 10 lei. Pentru un bloc de desen prețul pornește de la 5 lei și la acelaşi preţ se găseşte şi cea mai ieftină trusă de acuarele.

Nu lăsăm deoparte nici echipamentul de sport, întrucât acesta este obligatoriu la orele de educaţie fizică şi sport. Cel mai ieftin trening costă 60 de lei, iar pentru modelele realizate din materiale de înaltă calitate, preţul ajunge şi până la 300 de lei. Preţurile încălţămintelor sport sunt cuprinse între 49 de lei şi 350 de lei.

Dar cum, în unele şcoli, se cere uniformă sau o ţinută obligatorie formată din pantaloni de stofă, cămaşă albă, sacou şi pantofi, părinţii trebuie să mai „pună la bătaie” bani în plus. Aşadar, pentru o cămaşă albă preţul este cuprins între 35 şi 80 de lei, pentru un sacou preţul este de 50-100 de lei, iar pantalonii constă între 40 şi 90 de lei. Pentru o pereche de pantofi, părinţii trebuie să scoată din buzunare aproximativ 150 de lei.

Comparativ cu anii precedenţi, preţurile au mai crescut cu câţiva lei la toate articolele, însă diferenţa de preţ nu este una considerabilă.

Ioana MIHU

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax