Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Românii ar putea primi sancţiuni dacă nu merg la medicul de familie cel puţin o dată la trei ani. Ce pregăteşte Ministerul Sănătăţii

Publicat

medic-de-familie Românii care nu vor merge la consultaţii la medicul de familie cel puţin o dată la trei ani ar putea risca sancţiuni. Anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

„Ne gândim ca persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu îşi fac un set de analize complet, să introducem sancţiuni.

Ştiu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de faţă, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult în sensul prevenţiei, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl găseşti”, a declarat Bănicioiu la ProTV.
Nicolae Banicioiu a evitat să spuna exact despre ce fel de sancţiuni este vorba, însa a dat asigurări că acestea vor fi „destul de dure”.

Modificările la pachetul minimal de servicii şi la pachetul de servicii de bază din sănătate au intrat în vigoare de la 1 aprilie şi cuprind, printre altele, dublarea numărului de consultaţii la domiciliu efectuate de medicii de familie. De asemenea, sunt incluse servicii medicale noi.

Consultaţia preventivă, servicii de administrare de tratamente în timpul programului de lucru în cabinetul medicilor, criteriul epidemiologic pentru bolnavii care necesită tratament în afecţiuni care nu necesită izolare la spitalizarea de zi, mai multe consultaţii de planificare familială acordate anual fiecărui asigurat sunt câteva dintre noutăţile din contractul–cadru pentru acordarea asistenţei medicale aplicat din 1 aprilie. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat oficial care sunt acestea şi transmite că sunt menite să asigure un acces mai bun al pacienţilor la serviciile medicale şi să întărească disciplina contractuală în sistemul de sănătate publică.

Citeşte şi PACHETELE MEDICALE de la 1 aprilie: Servicii noi şi consultaţii mai multe la medicii de familie. Pentru ce nu mai este necesar bilet de trimitere

AICI, toate noutăţile privind serviciile medicale din 2015.

sursa: hotnews

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax