Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Jandarmii din Alba au amendat trei persoane, la începutul acestui an. Două au provocat scandal şi alta a apelat nejustificat 112

Publicat

jandarmi la poartaJandarmeria Alba nu s-a confruntat cu evenimente deosebite la începutul acestui an. Cu toate acestea, trei persoane au fost sancţionate contravenţional, două pentru că au provocat un scandal într-un local public, iar una pentru că a apelat nejustificat numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă.

Structurile montane ale instituţiei au fost solicitate să intervină pentru soluţionarea unui singur incident, fiind vorba despre bărbat în vârstă de 57 de ani din Ștei – Arieșeni, a cărui lipsă de la domiciliu fusese semnalată de rude, duminică, 3 ianuarie. Bărbatul a fost găsit în scurt timp, nu departe de locuinţa personală, desculţ şi îmbrăcat sumar, deşi în zonă se înregistrau atunci aproximativ -15º C.

Efectivele de jandarmi au fost organizate în patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice independente sau mixte (alături de poliţişti), echipaje auto şi subunităţi de intervenţie şi au fost pregătite să intervină în orice moment în cazul producerii unor fapte antisociale. Totodată, zonele turistice ale judeţului Alba – Şugag, Roşia Montană, Arieşeni – au fost monitorizate de către structurile de jandarmi montani, care au acţionat pentru menţinerea ordinii publice şi prevenirea fenomenului infracţional şi contravenţional şi au fost permanent în măsură ca, la nevoie, să participe la executarea unor acţiuni de căutare, descoperire şi salvare a persoanelor aflate în dificultate în zona montană.

În general, locuitorii judeţului Alba au sărbătorit intrarea în noul an cu respectarea legislaţiei incidente în domeniul organizării petrecerilor publice sau private. Echipajele de jandarmerie nu au fost solicitate să intervină pentru aplanarea unor conflicte de mare amploare ci doar pentru stingerea unor mici incidente izbucnite, de regulă, pe fondul consumului excesiv de alcool.

În această perioadă trei persoane au fost sancţionate contravenţional, două pentru că au provocat un scandal într-un local public, iar una pentru că a apelat nejustificat numărul unic pentru semnalarea situaţiilor de urgenţă. Referitor la ultimul caz, este vorba de un bărbat în vârstă de 51 de ani din Alba Iulia care a solicitat ajutor deoarece, spunea acesta, rudele soţiei l-ar fi dat afară din locuinţa proprietate personală. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul indusese în eroare forţele de ordine, iar cel mai probabil – potrivit spuselor vecinilor – motivul pentru care acesta apelase 112 a fost acela că îi era teamă să dea ochii cu soţia sa deoarece consumase în exces băuturi alcoolice.

Un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Montan Arieşeni, alături de poliţişti din zona Câmpeni, a fost implicat duminică, 3 ianuarie, în căutarea unei persoane. Este vorba de un bărbat în vârstă de 57 de ani a cărui lipsă de la domiciliu fusese semnalată de rude. Domiciliat în satul Ştei – Arieseni, acesta plecase de acasă cel mai probabil ca urmare a faptului că, aflat sub influenţa alcoolului, se certase cu soţia. A fost găsit în scurt timp, nu departe de locuinţa personală, desculţ şi îmbrăcat sumar deşi în zonă se înregistrau atunci aproximativ -15º C. A fost predat unui echipaj medical pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

”La început de An Nou, le dorim tuturor locuitorilor judeţului Alba ca anul 2016 să le aducă împliniri în plan personal şi profesional, sănătate, fericire şi numai bucurii alături de cei dragi!”, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax