Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dosar penal pentru administratorul unei firme din Blaj. A pus în vânzare artificii, fără autorizaţie corespunzătoare

Publicat

artificii, petardeAdministratorul unei firme din Blaj s-a ales cu dosar penal pentru comercializare, fără autorizaţie corespunzătoare, de obiecte pirotehnice. Poliţiştii au confiscat 24 de kilograme de articole pirotehnice din categoria F2.

Potrivit IPJ Alba, joi, 15 decembrie, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din IPJ Alba au făcut un control la un punct de lucru al unei societăţi comerciale din municipiul Blaj, care este autorizată să comercializeze articole pirotehnice din categoria F1.

Cu ocazia controlului, au fost găsite 37 de obiecte pirotehnice, din categoria F2, cu o masă de 24 de kilograme, pentru comercializarea cărora societatea respectivă nu este autorizată.

Faţă de administratorul societăţii a fost întocmit dosar penal în care este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Articolele din categoria F 2 sunt articole pirotehnice de divertisment care sunt destinate utilizării în exterior. Acestea nu pot fi comercializate către populaţie, fiind autorizată folosirea lor doar de către societăţi specializate sau strict de către artificieri sau pirotehnişti.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia cu privire la pericolul reprezentat de utilizarea necorespunzătoare a articolelor cu conţinut pirotehnic. Pe lângă pagubele materiale, acestea pot produce vătămări corporale cu consecinţe deosebit de grave.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax