Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO UPDATE: ACCIDENT rutier pe DN1, între Aiud și Mirăslău. O persoană rănită după un impact între trei mașini

Publicat

IMG-20160314-WA0001Un accident rutier s-a petrecut luni seara, pe Drumul Național 1, între Aiud și Mirăslău. O persoană a fost rănită ușor după un impact între trei autoturisme. 

Traficul rutier în zonă a fost blocat timp de aproximativ o oră.

UPDATE 3: Luni, 14 martie, în jurul orei 19.17, J.S. de 27 de ani din județul Covasna, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 1, între Aiud și Mirăslău, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de depășire (drum în pantă, marcaj longitudinal continuu) și a intrat în coliziune cu un autoturism marca Daewoo Matiz, condus de S.A. de 61 de ani din Sibiu, care circula din sens opus. În urma impactului. autoutilitara a intrat în coliziune şi cu un autoturism maca BMW, ce era condus de T.S.T, un bărbat de 48 de ani, din judeţul Cluj.

În urma accidentului, conducătorul auto al autoturismului Daewoo Matiz și o femeie în vârstă de 56 de ani, din municipiul Sibiu, pasageră în maşină, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportată la spitalul din Aiud.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba revine cu recomandări adresate participanţilor la trafic:

Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;

Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!

La primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur. Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.

Pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă.

UPDATE 2: În jurul orei 20.20 (după aproximativ o oră de la producerea accidentului), traficul rutier pe DN 1 a fost reluat. Potrivit IPJ Alba, se circula normal pe ambele sensuri.

IMG-20160314-WA0000 UPDATE 1: Potrivit unor șoferi aflați în trafic în zona respectivă, coloanele de mașini s-ar întinde pe câțiva kilometri.

Din primele date, o autoutilitară înmatriculată în județul Covasna a intrat în depășire și a lovit un autoturism marca Matiz, înmatriculat în județul Sibiu. Mai apoi, unul din autovehicule a ricoșat într-un autoturism marca BMW, înmatriculat în județul Cluj.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, la ora 19:35, în județul Alba, traficul rutier pe DN1 Alba Iulia – Turda a fost oprit la kilometrul 414, în afara localității Aiud, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate trei autovehicule.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste înțelegere față de situația creată și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri prezenți la fața locului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax