Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia, oraș pilot pentru tehnologia 5G. Ce spune ministrul Comunicațiilor despre proiectul „Smart City” dezvoltat în Cealaltă Capitală

Publicat

hava bostan

mircea hava marius bostanMarius Bostan, ministrul Comunicațiilor, a ajuns marți, 7 iunie, la Alba Iulia, unde a participat la o ședință de lucru cu primarul Mircea Hava și city managerul Nicolaie Moldovan, privind conceptul de „Smart City” și implementarea proiectului până în 2018 în municipiu.

Alba Iulia va fi astfel primul oraș „Smart City” din România, municipiul urmând să găzduiască proiecte-pilot de testare a unor noi tehnologii precum proiectul pentru tehnologia 5G.

„Conceptul de Smart City creează oportunități egale pentru toți. Expansiunea urbană și suprapopularea zonelor urbane reprezintă provocări strategice pentru autorități, iar soluțiile vin din sfera tehnologiei. Smart și Tehnologizat înseamnă mai educat, mai sănătos, mai puțin costisitor, mai implicat în tot ceea ce înseamnă procesul de administrație publică, mai multe oportunități pentru mediul de afaceri și cetățean. Tehnologia s-a dovedit că ne simplifică existența și o face mai puțin costisitoare în multe aspecte, merge dincolo de relaționarea dintre cetățeni și furnizorii de servicii publice și oferă instrumentele ce încurajează cetățenii să fie mai activi și mai participativi în viața comunității”, a scris Marius Bostan, pe pagina sa de facebook.

Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informaţională a transmis că a pus bazele parteneriatului dintre MCSI și municipiul Alba Iulia pentru dezvoltarea conceptului și a stabilit totodată liniile de acțiune principale. De asemenea, acesta a discutat cu reprezentanții administrației locale și despre un proiect pilot pentru tehnologia 5G.

„Smart City este mai degrabă un proces continuu care se va desfășura în folosul cetățenilor și împreună cu aceștia, proiect care își propune să transforme orașul într-o comunitate cu un nivel de trai cât mai ridicat din toate punctele de vedere. În acest scop, vă invităm pe toți cei cu idei despre cum doresc să arate următorul oraș Smart, precum și pe cei interesați în a derula astfel de proiecte, să ne transmită ideile lor (detalii aici). Operatorii și alți stakeholderi din domeniu sunt interesați să contribuie cu tehnologii și să lucreze coordonat! Mulțumesc companiilor care deja și-au manifestat disponibilitatea pentru susținerea proiectului pilot Alba Iulia Smart City 2018”, a scris Marius Bostan, pe pagina de facebook.

Foto: facebook (Marius Bostan)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax