|

”Balena Albastră”: Atenţionare de la Inspectoratul Şcolar Alba, pentru părinţi şi profesori: „Verificaţi copiii, să nu joace acest joc periculos de pe internet”

SMURD ambulantaConducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba atrage atenţia asupra pericolului pentru copii reprezentat de un joc pe internet şi recomandă atenţie părinţilor şi profesorilor.

“Atenţie, părinţi şi cadre didactice, verificaţi copiii, să nu joace acest joc periculos de pe Internet. Este vorba despre un joc online morbid și șocant, apărut pe o rețea de socializare, care în acest moment se bucură de o mare popularitate în Rusia.

Se numește „Blue Whale” (balena albastră) și se joacă timp de 50 de zile, timp în care participanții trebuie să îndeplinească 50 de sarcini sau „provocări”, uneori grave, cum ar fi să-și facă tăieturi pe brațe sau să se trezească la o anumită oră din noapte sau să asculte o melodie tristă…

În cea de-a 50-a zi, participantul la joc trebuie să-și pună capăt zilelor”, a scris inspectorul şcolar general IŞJ Alba, pe Facebook.

Vineri, la Iaşi, patru fete și un băiat în vârstă de 12-13 ani, elevi în clasa a șasea, au ajuns la spital, cu probleme respiratorii, doi dintre ei fiind găsiţi de echipajele medicale, în stare gravă. Au fost găsiți căzuți în baie, la şcoală, și într-o sală de clasă.

Colegii lor spun că elevii puneau în aplicare o provocare primită pe internet, în cadrul jocului Balena Albastră, potrivit digi24.ro.

Jocul a fost inventat de un tânăr din Rusia în urmă cu aproape patru ani. Filip Budeikin a pus la punct o reţea socială, un fel de Facebook rusesc, unde a atras tineri vulnerabili şi hărţuiţi, dispuşi să joace „Balena Albastră”. Doar în Rusia, în cazul sinuciderii a circa 130 de adolescenţi, anul trecut se bănuiește o legătură cu acest joc. Decese s-au înregistrat şi în alte ţări, majoritatea fost republici sovietice. Inventatorul jocului, Filip Budeikin, a fost arestat în noiembrie 2016 şi inculpat pentru incitare la sinucidere, potrivit sursei citate.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=553648avatar Publicat de pe 17 martie 2017 şi actualizat pe 18 martie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “”Balena Albastră”: Atenţionare de la Inspectoratul Şcolar Alba, pentru părinţi şi profesori: „Verificaţi copiii, să nu joace acest joc periculos de pe internet””

 1. CONTROL PARENTAL
  avatar

  nu mai dezinformati… jocul nu a putut fi inventat de acel Filip… avea 13 ani cand cica a aparut ideea in sine. Jocul este creatie KGB-ista, ma rog FSB-ista. Este gandit foarte pervers sa faca mintile labile sa se sinucida. SCOPUL: Adoptarea LEGILOR BIG BROTHER!.

  Ceea ce trebuie sa faca TOTI parintii de copii care au acces la internet sa INSTALEZE APLICATII DE CONTROL PARENTAL. CONTROL PARENTAL!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • Andrei: Vauxhall serios? De cand? Se numeste opel.
 • Radu: Am vazut la unele posturi” minimum 9 ani in specialitatea postului”. ASTEA SUNT POSTURI CU DEDICATIE
 • stefan: foarte frumos. interesant articol. multumesc.
 • Vasile: As vota la orice ora revenirea in codul penal a pedepsei cu moartea pentru astfel de indivizi !
 • Justitiarul: Pentru asa ceva ar trebui reintrodusa pedespsa cu moartea!!! Un astfel de calau nu are de ce sa mai fie...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI