|

AUDIENŢE ONLINE: Despre plantări de arbori, repartizarea locuinţelor ANL, extindere iluminat public în Oarda şi reparaţii în zona „Arex”

Cititorii Alba24 care au adresat întrebări la Secţiunea „Audienţe Online” primesc noi răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Sunt oferite informaţii despre acţiunea de plantare de arbori pe marginea străzilor din oraş, termen pentru repartizarea locuinţelor ANL, extinderea reţelei de iluminat public în Oarda de Jos, închirierea locurilor de parcare din apropierea blocurilor  şi repararea străzii în zona „Arex”.

Întrebare de la: Moldovan Eugen. Subiect: Plantare pomi

„Puteţi să-mi spuneţi, vă rog, de ce nu se plantează pomi pe toate străzile din oraş, cum s-a făcut pe Bulevardul Transilvaniei? Bulevardul acum arată foarte frumos aşa înverzit, dar sunt încă multe străzi în oraş pe care se mai pot planta pomi, cum ar fi str. Decebal sau B-dul Ferdinand, mai ales că este chiar intrarea în oraş dinspre Sebeş.”

Răspuns: ”Copaci există, în vederea plantării. S-au achiziţionat recent 200 de bucăţi. S-a mers în teren în vederea identificării zonelor unde pot fi plantaţi. Trebuie reţinut că aceştia nu pot fi plantaţi în zonele în care sunt reţele (de apă, telefonie. curent etc.), deoarece balotul copacului este foarte mare şi trebuie săpate gropi adânci de 1 metru în vederea plantării.”

 

Întrebare de la: Sorin. Subiect: Locuinţe ANL

„De un an de zile aşteptăm să fie date în folosinţă locuinţele ANL, dovadă stau şi declaraţiile făcute de cei care reprezintă Primăria prin presa scrisă, cea online şi altele. Oare chiar aşa de mult durează acele acte să vina de la Bucureşti? Sau aşteptăm să vină alegerile din 9 decembrie? De fapt, în decembrie se împlineşte un an de când  trebuia să locuim în locuinţele ANL… Haideţi, domnilor, forţaţi un pic formalităţile alea, noroc că vremea ţine încă cu noi şi sperăm să fim de Crăciun în casă nouă.”

Întrebare de la: Marcela. Subiect: ANL-uri

„Şi totuşi, pe când se vor repartiza locuinţele ANL? Aşteptăm să vină iarna, cu vreme urâtă, ca să fie mai greu cu mutatul mobilei şi toate celelalte?”

Răspuns: „În şedinţa de la sfârşitul lunii noiembrie se va aproba lista privind repartizarea locuinţelor. Ne cerem scuze pentru timpul îndelungat pe care îl necesită toate aceste proceduri.”

 

Întrebare de la: Dreghici Marcela. Subiect: Iluminat – Dumbrăviţei, Oarda de jos

„Doresc să supun atenţiei dumneavoastră o problemă care a mai fost discutată şi anume aceea a extinderii reţelei de iluminat public de pe strada Dumbrăviţei (la intrarea în Oarda de jos, dinspre Limba), deoarece această parte este în continuare cufundată în beznă, după lăsarea întunericului, cu atât mai mult cu cât ziua a scăzut considerabil. Vă rugăm să ne spuneţi dacă există vreo speranţă ca aceste lucrări să fie executate şi care ar fi termenul probabil.”

Răspuns: „În data de 8.11.2012 s-a semnat noul contract de delegare a serviciului de Iluminat Public. Completarea zonelor neacoperite cu corpuri de iluminat se va realiza în cursul anului 2013.”

 

Întrebare de la: Chira Tiberiu. Subiect: Închiriere loc parcare

„În 2013 se mai închiriază locurile de parcare amenajate în faţa blocurilor de locuinţe??

Răspuns: „Da, şi în anul 2013 se vor închiria locuri de parcare.”

 

Întrebare de la: Maria Diana. Subiect: Când vă ocupaţi şi de zona Arex?

„Observăm că de străzile particulare nu vă interesează, de cei care au făcut parcele şi le-au dat fără nici o utilitate nici atât, că proprietarii de străzi private nu au obligaţii faţă de locuitorii acelor străzi, că proprietarii de străzi private nu plătesc impozite, doar pretind sume de bani la locuitori ca să poată dona strada, Primăriei… Dar, dl. primar, în zona Arex, ceea ce ţine de Primărie, când aveţi de gând să reparaţi strada? Încă nu aveţi rude şi prieteni în acea zonă?”

Răspuns: „Această zonă trebuie sistematizata pe PUZ. La modul general, investiţiile se fac pe zone extinse. Zonele compact construite au putut fi susţinute ca şi finanţare, însă, pentru zona reclamată, cetăţenii trebuie să ştie că aceasta poate fi rezolvată atunci când toate parcelele sunt reglementate din punct de vedere juridic. Apoi se poate face o dimensionare în ce priveşte infrastructura subterană şi cea rutieră. În prezent, nu există un proiect care să rezolve în ansamblu zona.”

Foto: arhivă

URL scurt: http://alba24.ro/?p=141946avatar Publicat de pe 12 noiembrie 2012 şi actualizat pe 12 noiembrie 2012.
Publicat în ADMINISTRATIE, Audiente Online, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

3 comentarii pentru “AUDIENŢE ONLINE: Despre plantări de arbori, repartizarea locuinţelor ANL, extindere iluminat public în Oarda şi reparaţii în zona „Arex””

  1. Deci, noi cei din zona AREX sa intelegem ca nu ar trebui sa platim impozit la Primarie … de ce sa l platim daca nu se poate face nimic pt noi … si totusi suntem un cartier in municipiu dar din pacate uitat de primarul pe care l am votat … rusine ca faceti in alte parti si noua locuitorilor acestei zone din municipiu NU …

  2. Macar un strat de asfalt sa turnati si in zona AREX ca parca suntem pe coclauri si nu in municipiu.. dl primar ce tine de d/voastra ca de celelete avem noi grija … sunt gropi mai mari ca in comune..oare e posibil asa ceva????

  3. Cine ma rog frumos ar tebui sa faca acest proiec PUZ , pentru a se putea reazolva problemele semnalate?

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

Publicitate


Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • ab2000: Curios cum multe din aceste doamne fac parte dintr-un anumit partid (ghici ciuperca care-i). Si mai curios...
  • Papura V.: ICCJ a admis sesizarea si a decis ca nu constituie infractiune conducerea pe drumurile publice a unui...
  • vara: Multumim din inima
  • roco: Se fura motorina din utilaje pe toate tronsoanele noii autostrazi in draci si nimeni nu ia nici o masura ! Cum...
  • Petru: Te-ai trezit si tu vorbind. Cand a fost Cosmeanu acolo, al cui era ANRE-UL asta. PNL cumva? Sau uitasi ca tu...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI