Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Casa Judeţeană de Pensii Alba pune la dispoziţie peste 300 bilete de tratament în staţiunile balneoclimaterice din ţară

Publicat

Pentru seria din 28 august, Casa Judeţeană de Pensii Alba pune la dispoziţie peste 300 de bilete de tratament. Cele mai multe solicitări au fost primite pentru staţiunile Geoagiu, Herculane, Felix, Covasna, dar şi Eforie Nord sau Mamaia.
Dacă, pentru seria din luna iulie, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Alba a pus la dispoziţie 231 de bilete de tratament, din 28 august sunt disponibile aproximativ 320 de bilete.
Până la sfârşitul luni iunie, 2.793 de persoane au depus cereri pentru a beneficia de tratament în staţiune şi au fost repartizate 1.096 de bilete, respectiv 103 bilete suplimentare. Bilete rămase vor vi distribuite până la sfârşitul anului. Potrivit directorului executiv CJP Alba, Alexandru Retegan, pentru primul semestru, cele mai multe bilete au fost repartizate la  Geoagiu (320), Felix (161), Covasna (75), Harghita (66) şi Buziaş (45).
„Nu am avut parte de probleme, chiar ne-am descurcat foarte bine anul acesta cu biletele, am reuşit să mulţumim pensionarii şi chiar persoanele asigurate, care au solicitat bilete de tratament”, a precizat Alexandru Retegan.
Pentru cei care nu s-au decis cu privire la data plecării, CNPAS pune la dispoziţie alte 6 serii:, în datele 15 septembrie, 3 octombrie, 21 octombrie, 8 noiembrie şi 26 noiembrie.
Persoanele care doresc să primească un bilet de tratament gratuit sau cu contribuţie parţială trebuie să se prezinte cu adeverinţa de la medicul de familie, fiind necesară îndeplinirea unor criterii. Vezi aici detalii.
Persoanele cu handicap, veterani de război, pensionari de invaliditate, persoanele asigurate în zonele I şi II de expunere la radiaţii, beneficiarii Decretului-lege nr. 118/ 1990 sau al Legii nr 189/ 2000 pot beneficia de aceste tratamente gratuit. Pentru pensionari, costul unui bilet reprezintă 50% din pensie, iar valoarea întreagă a biletului este de 1.600 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax