Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cât va costa carnea de miel în perioada Sărbătorilor Pascale. Ce spun crescătorii de ovine

Publicat

carne miel Prețul cărnii de miel este în scădere, se plâng crescătorii de ovine. Anul acesta, în perioada Sărbătorilor Pascale, oierii estimează că prețul cărnii de miel va ajunge la circa 24 – 26 lei kilogramul în magazine, în timp ce un miel în viu va fi vândut cu circa 10 – 13 lei kilogramul. Potrivit acestora, oferta este foarte mare în comparație cu cererea.

Marcel Andrei, crescător de oi din Sibiu și președintele Sindicatului Național al Crescătorilor de Ovine din România, a transmis pentru știriagricole.ro că prețurile sunt în scădere, problema fiind oferta foarte mare în timp ce cererea e puțină. Potrivit acestuia, dacă oierii vând sub 9 lei kilogramul de miel viu, aceștia o să lucreze în pierdere.

Potrivit crescătorii de ovine, nu de puține ori românii vor alege să ia chiar și pentru Sărbătorile Pascale carne de porc sau de pui. De asemenea, oierii spun că se caută mieii mai mici, pentru că în cazul celor mari nu există putere de cumpărare. Dacă în anii trecuți consumatorii cumpărau un miel întreg, acum aceștia cumpără câte o jumătate sau chiar cât pentru o masă în familie, spun crescătorii.

Și reprezentanții oierilor de la munte sunt de părere că prețurile din acest an, de Paște, vor fi în general aceleași ca și cele de anul trecut.

sursa: digi24.ro, stiriagricole.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax