Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Câţi români suferă de depresie. Simptomele acestei boli „ascunse” şi avertizări de la specialişti

Publicat

stres job munca

stres job munca Numărul persoanelor care intră în depresie este într-o creştere alarmantă, se arată într-un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Peste 350 de milioane de persoane din întreaga lume şi peste două milioane de români suferă de această afecţiune.

Elementul principal al depresiei este dispoziția depresivă, tristă, aparent fără motiv, prezentă în cea mai mare parte a timpului. La copii și adolescenți, această stare poate fi mai degrabă de iritabilitate decât de tristețe. Persoana care suferă de depresie se simte tristă, disperată, descurajată, lipsită de putere, “fără chef”.

Se mai poate manifesta și printr-o diminuare marcată a interesului sau plăcerii pentru toate sau aproape toate activitătile. Toate domeniile de activitate pot fi afectate.

Unele persoane relatează că nu mai sunt interesate de hobby-uri, de activitătile pe care anterior le considerau plăcute, distractive. Se retrag social și neglijează din ce în ce mai mult activitătile obișnuite care anterior erau considerate plăcute. De exemplu: nu mai merg la film, la cumpărături, nu mai citesc, nu se mai joacă cu copiii, nu mai merg la tenis etc.

Netratată, depresia poate duce la sinucidere, în unele cazuri, avertizează specialiştii.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Batman

    duminică, 20.08.2017 at 00:33

    Si ce fac? Ma uit urat la pereti pana se usca tencuiala? Bravo pentru articol, la mai multe 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax