Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Caz special la BAC-ul din Alba: Un tânăr din Baia de Arieş, internat la Cluj va susţine proba la biologie în spital

Publicat

examen bacalaureat evaluare

Un candidat la a doua sesiune de Bacalaureat din judeţul Alba va susţine proba de vineri, la biologie, în spital. Tânărul a suferit un accident în urma căruia i-au fost secţionate tendoanele şi este internat la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj. Inspectoratul Şcolar Alba a iniţiat demersuri pentru asigurarea condiţiilor de examen pentru acest caz special.

Candidatul, L.D.C., este din Baia de Arieş şi a fost rănit în urma unui accident petrecut marţi, 28 august, în timp ce se afla la tăiat lemne, în pădure. I-au fost secţionate tendoanele de la mâna dreaptă şi a fost transportat şi internat la Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj. Tânărul a obţinut notă de trecere la proba la alegere a profilului, biologie, însă dorea să se prezinte la a doua sesiune a bacalaureatului, pentru a-şi mări media. S-a întâmplat nefericitul incident, iar părinţii au solicitat Inspectoratului Şcolar Alba sprijin pentru prezentarea copilului, în condiţii speciale, la proba scrisă de vineri.

Vicepreşedintele comisiei de Bacalaureat din Alba, Dan Cherecheş, a declarat că au fost demarate procedurile pentru prezenţa unor reprezentanţi ISJ Cluj la spitalul unde este internat copilul, în aşa fel încât acesta să poată susţine examenul.

Pentru proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, vineri, 31 august, s-au înscris 890 de candidaţi, majoritatea la biologie – 460 de elevi şi geografie – 150 de elevi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax