Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

SURPRIZĂ PE „CETATE”: FC Unirea a învins Petrolul, cu 3-0

Publicat

Unirea Alba Iulia s-a impus, duminică, în fața liderului „la zi” din Liga a II-a, Seria a II-a, Petrolul Ploiești.

Uniriștii au început meciul în forță și au tras primul semnal de alarmă prin Adrian Câmpeanu, dar atacantul albaiulienilor a ratat finalizarea. Avea să fie 1-0 pentru Unirea Alba Iulia, în minutul 21. Alexandru Giurgiu a fructificat penalty-ul obținut în urma unui henț în careu, comis de Cârjă.

Uniriștii și-au dublat avantajul în minutul 69, când „pedepsitul” Silviu Mureșan a profitat de eroarea lui Păun și Râmniceanu și a înscris, pentru 2-0.  Scorul final, de 3-0, a fost stabilit în minutul 86, de Stanciu, care a înscris cu un șut la colțul scurt, cu largul concurs al portarului Râmniceanu.

Iată cele două distribuții:

Unirea: Pascal – Bălu, Kamara, Potopea, Al. Giurgiu – Spătaru, Pleniceanu (63, Alexandru Filip), D. Militaru, Boboc (88, Oprea) – N. Stanciu – Ad. Câmpeanu (cpt.; 56, Mureșan). Rezerve: D. Rotaru – Mureşan, Bodolan, M. Oprea, Al. Filip, Ciofu, Cl. Oară. Antrenor: Gabriel Stan

Petrolul: Râmniceanu – Cârjă, Ljubinkovic, Ct. Păun, P. Stoica – M. Tudor, Cr. Vlad (cpt.) – Gârleanu, Buhuşi, Fl. Dumitru – Opriţa. Rezerve: Zimmermann – Plecanciuc, N. Barbu, V. Duru, L. Mihai, Cataramă, Buhăescu. Antrenor: Valeriu Răchită.

La finele jocului, căpitanul ultimelor 30 de minute, Niculae Stanciu s-a declarat entuziasmat de rezultatul înregistrat în fața Petrolului. ”Sunt foarte fericit pentru că am reușit să marchez primul gol pentru Unirea Alba Iulia, golul îl dedic fratelui meu Rareș.  Doar evoluțiile mele bune de acum înainte o să mă aducă în vizorul unor echipe de top, din Europa”, a declarat Nicolae Stanciu, FC Unirea Alba Iulia.

Giurgiu: ”Am dat scăriță, să nu ratez”

Marcatorul primului gol din partida cu Petrolul, Alexandru Giurgiu, a mărtursit că a ales „să dea scăriță”, de teamă să nu rateze. ”Am dat scăriță să nu ratez, pentru că am știut că pleacă, dacă rămânea pe picioare, ratam și nu știu ce se întâmpla. Eu am avut încredere în echipă, în noi și am fost sigur că batem”, a declarat Alexandru Giurgiu, Unirea alba Iulia.

Silviu Mureșan: ”Rupeți biletele”

Atacantul Unirii, Silviu Mureșan a declarat că se aștepta să înscrie și a avut și un mesaj la finele jocului, pentru toți pariorii. ”Dedic golul echipei și celor care au fost alături de mine. Da, am vrut să-mi fac un tricou cu <Rupeți biletele>, sunt bucuros  că  am marcat toți trei, eu, Giurgiu și Stanciu”, a declarat ”pedepsitul” Mureșan.

Gabi Stan a mărturisit că echipa lui a făcut surpriza etapei, însă acesta susține faptul că el a avut mereu încredere în echipă. ”Cred că nu exagerez cu nimic, dacă spun că noi am controlat jocul de la început până la sfârșit, Petrolul a avut o posesie sterilă, nu-mi amintesc să fi avut ei vreo ocazie”,  a declarat Stan.

De la conferința de presă, a absentat Valeriu Răchită. Acesta a plâns, la finele jocului de la Alba Iulia.

[nggallery id=55]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax