|

Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Ocna Mureș se deschide în vara acestui an. Ministerul Sănătăţii a comunicat avizul CJ Alba

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba transmit că Ministerul Sănătăţii a dat avizul pentru deschiderea Centrului de Sănătate Multifuncţional din Ocna Mureş. Anunţul a fost comunicat CJ, luni după-amiază. Astfel, cetățenii din Ocna Mureș nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în alte oraşe pentru anumite probleme medicale. Centrul va funcţiona cu trei specializări – medicină internă, pediatrie și obstretică-ginecologie – din vara acestui an.

Ministerul Sănătății a comunicat luni după-amiază Consiliului Județean Alba avizul său pentru deschiderea Centrului de Sănătate Multifuncțional la Ocna Mureș, ca unitate aflată în subordinea Spitalului Județean Alba.

Avizul vine ca răspuns la demersurile repetate pe care Consiliul Județean Alba și Primăria din Ocna Mureș le-au făcut pentru redeschiderea spitalului din Ocna Mureș.

Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș va funcționa în subordinea Spitalului Județean Alba și va deservi trei specialități medicale: medicină internă, pediatrie și obstretică-ginecologie. Va avea cabinete de consultație pentru aceste specialități medicale, săli de tratamente, un punct de recoltare a probelor biologice, precum și 20 de paturi pentru spitalizarea în regim de zi.

„Mă bucur că, în sfârșit, acest demers este rezolvat favorabil după atâtea intervenții și solicitări. Împreună cu primarul Silviu Vințeler am propus, încă din anul 2011, chiar dacă atunci el nu era încă primar, redeschiderea spitalului sub forma unei unități aflate în subordinea Spitalului Județean Alba. Iată că acum acest demers a fost aprobat și pacienții din Ocna Mureș pot să beneficieze iarăși de asistență medicală la ei în oraș și să nu mai fie plimbați la Aiud sau la Alba Iulia când au o problemă de sănătate”, a declarat preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

Având în vedere toate procedurile legale necesare, se preconizează că Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș va deveni operațional și va putea deservi pacienții începând din vara acestui an.

Reamintim că, în şedinţa din 14 august 2013, Guvernul a aprobat desfiinţarea Spitalului orăşenesc Ocna Mureş, unitate care şi-a încetat activitatea în 1 aprilie 2011, din cauza reducerilor de cheltuieli impuse în perioada respectivă de Ministerul Sănătăţii, în vederea înfiinţării în locul acestuia a unui centru de sănătate multifuncţional.

Prin Hotărârea nr. 56/9 aprilie 2013 a Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, s-a aprobat desfiinţarea unităţii sanitare cu paturi din oraş, în vederea demarării procedurii de înfiinţare în locul acestuia a unui centru multifuncţional de sănătate.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba şi ai Primăriei Ocna Mureş au considerat că soluţia cea mai bună pentru redeschiderea spitalului din oraş este deschiderea acestui centru, în coordonarea Spitalului Judeţean.

O altă soluţie avută în vedere de administraţia locală din Ocna Mureş a fost varianta amenajării unui centru multifuncţional de recuperare, bazat pe specificul balneoclimateric al zonei.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=269039avatar Publicat de pe 21 ianuarie 2014 şi actualizat pe 21 ianuarie 2014.
Publicat în ACTUALITATE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Un comentariu pentru “Centrul de Sănătate Multifuncțional de la Ocna Mureș se deschide în vara acestui an. Ministerul Sănătăţii a comunicat avizul CJ Alba”

  1. nicolae popa
    avatar

    Daca il iubiti pe cucui no sa aveti rating. Jenant si rusinos.

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Andreea Mezei: Buna seara. Preturile chiriilor nu le-am pus de la mine. Sunt luate de pe site-urile agentiilor...
  • eu: Buna. De ce Doamne va place sa exagerati? Daca tot va dati pareri despre imobiliare, inchiriati-mi si mie...
  • Havaiuleanul: Domnule Bopa, da ce doriti domnule, totul pe gratis? Cum domnule sa alergi pe havaje fara sa...
  • Popa: Hotie pe fata. Cum sa ceri pt. cursa populara (Cursa populara Selgors) de 2,8km, 50lei taxa de inscriere?!...
  • Milu: Care meteorologi? Habar n-aveau de ce se intampla, probabil sistemele de avertizare meteo nici macar nu erau...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI