Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cercetători din străinătate dezbat la Alba Iulia problema alcoolismului

Publicat

Conferinţa internaţională pe tematica consumului de alcool ce se desfăşoară, week-end-ul acesta, la Alba Iulia, a fost deschisă astăzi, oficial, la Sala Unirii. La eveniment au participat cercetători străini din Germania, Australia, India, Polonia, Rusia şi Serbia, alături de specialişti din cadrul Muzeului Naţional al Unirii şi cadre didactice de la Universitatea „1 Decembrie 1918”. Aflată anul acesta la cea de a II-a ediţie, întâlnirea are ca scop prezentarea rezultatelor ştiinţifice obţinute de aceştia în decursul anilor în ceea ce priveşte consumul de alcool şi studiul comparativ al acestei probleme, în diferite regiuni ale lumii. „Este interesant de aflat că în ţările în care producţia de alcool este mai mare, consumul de alcool este comparabil mai mic faţă de alte zone. De asemenea, în anumite ţări, oamenii obişnuiesc să bea alcool în special la ceremonii, întâniri în familie sau de afaceri. Această categorie de consumatori este mult mai puţin periculoasă decât cei care beau în baruri şi cluburi. Acolo se pierde controlul”, a spus profesorul Claudiu Stefani, de la catedra de Sociologie a Universităţii „1 Decembrie 1918” şi unul dintre organizatorii evenimentului. Invitaţii vor rămâne la Alba Iulia până sâmbătă, iar pe durata acestor trei zile vor avea loc discuţii pe diferitele abordări ale problematicii alcoolismului.

Astăzi (n.r. joi), delegaţii stăini vor vizita oraşul şi li se va face o prezentare a celor mai importante puncte de atracţie turistică. „Vrem ca dumneavoastră să fiţi mesagerii noştri în străinătate, să povestiţi mai departe despre patrimoniul cultural-istoric al Alba Iuliei”, a transmis reprezentatul Ministerului Culturii, Matei Drâbărean, celor prezenţi în Sala Unirii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax