Connect with us
Publicitate

POLITICA

Clement Negruţ: Mugurel Sârbu vrea şosea de centură de 13 milioane de euro şi nu o autostradă gratis

Publicat

Deputatul Clement Negruţ este nemulţumit de modul în care Mugurel Sârbu, primarul municipiului Sebeş tratează problema eliminării traficului infernal din oraş. În cadrul şedintei de consiliu local Sebeş, de joi, Mugurel Sârbu a anunţat că se vor continua demersurile pentru construirea unei şosele de centură, fapt ce ar greva bugetul local de cel puţin 13 milioane de euro.

În opinia deputatului Clement Negrut, „încăpăţânarea” primarului Mugurel Sârbu de a sprijini varianta unei şosele de centură dă dovadă de rea-voinţă şi dezinteres în ceea ce priveşte nevoile stringente ale locuitorilor din Sebeş: „Mugurel Sârbu a avut de ales între o şosea de centură plătită prin taxe şi impozite sau autostrada Sebeş – Orăştie, pentru care, practic, nu vor da nici un ban. Ce rost ar mai avea acum împovărarea bugetului local, prin construcţia unei centuri ce depăşeşte 13 milioane de euro şi obligarea cetăţenilor să suporte o investiţie care, în final, se va dovedi inutilă?”, a punctat Clement Negrut în şedinţa PD-L de vineri. Deputatul de Alba a atras atenţia asupra faptului că Guvernul României a accesat deja fonduri europene pentru începerea demersurilor la construirea autostrăzii Sibiu – Orăştie şi a exproprierilor pe acel tronson. „Nu vreau să se înţeleagă greşit, am susţinut, încă de la început, ideea şoselei de centură şi aceasta s-ar fi putut realiza dacă administraţia de aici ar fi respectat principiile stabilite de Ministerul Transporturilor, încă din vara anului 2009. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acest SF nu este finalizat nici măcar la acest moment. Dacă Mugurel Sârbu ar fi ales atunci varianta construirii unei centuri pe două benzi, poate acum am fi avut una. A ales varianta cu patru benzi, ca o jonglerie, pentru că probabil nu îşi dorea să se facă”, a completat Clement Negruţ.

În sprijinul afirmaţiilor deputatului Clement Negruţ, Nicolae Dobra a anunţat: „Lucrurile se precipită în ceea ce priveşte autostrada Sibiu – Orăştie. Termenul licitaţiei a fost modificat, pentru introducerea standardelor de cost în caietul de sarcini. Licitaţia va avea loc luna aceasta, iar ceea ce ştim este că se va lucra individual pe 5 tronsoane, fiecare de câte 16 kilometri. Sebeşul este şi el inclus într-unul din ele „.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax