|

Conducătorii auto care au rămas fără permis ar putea alege câte zile doresc să conducă cu dovada înlocuitoare. Proiect legislativ, la Senat

permis de conducereConducătorii auto cărora le-a fost suspendat permisul de conducere ar putea să aibă posibilitatea de a alege câte zile doresc să conducă cu dovada înlocuitoare eliberată de agentul constatator, maximul admis de lege fiind de 15, potrivit unei propuneri legislative înregistrată la Senat. 

Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost înregistrată la Senat miercuri, 17 mai.

Potrivit inițiatorului, deputatul PMP Petru Movilă, în prezent, indiferent de durata suspendării permisului de conducere în funcție de gravitatea faptei de 30, 60 sau 90 de zile, se adaugă și cele maxim 15 zile aferente eliberării dovezii de conducere.

„Concret, dacă un conducător a primit o suspendare de 30 de zile, își va putea recupera permisul de conducere, în mod concret, după 45 de zile. Acest lucru este posibil datorită faptului că trebuie cumulate și cele maxim 15 zile obligatorii în care acesta poate conduce autovehicului cu dovadă, în condițiile în care, conform legii, suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune după expirarea dovezii de conducere”, susține inițiatorul, în expunerea de motive.

Parlamentarul este de părere că perioada pentru care se eliberează dovadă de conducere trebuie să fie flexibilă, lăsând la alegerea persoanei în cauză dacă se va folosi de acest document timp de maxim 15 zile sau dacă va decide că perioada de suspendare va curge exact din ziua în care i s-a ridicat permisul.

„Consider potrivită modificarea legii în așa fel încât restricția impusă de Codul Rutier de a conduce cu dovadă de conducere în maxim 15 zile să fie eliminată, iar conducătorilor auto să le fie lăsată posibilitatea de a alege câte zile doresc să conducă cu dovadă, maximul admis de lege fiind de 15 zile”, se mai arată în expunerea de motive.

sursa: senat.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=568663avatar Publicat de pe 18 mai 2017 şi actualizat pe 18 mai 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Sica: Daca te uiti la „Like-uri” se vede ca peste 90% sunt date de romani. Cred ca ne-a costat un LIKE...
  • Eee: Ii mortal …
  • Bogdana: Foarte bun articolul. In sfarsit spune cineva lucrurilor pe nume. Aceasta pseudo celebritate a vizitat multe...
  • Conştiinţa vie.: ROMÂNIA TREBUIE SĂ INTERZICĂ PARTIDELE CONSTITUITE PE CRITERII ETNICE (gen U.D.M.R.). ASTFEL DE...
  • Elena: Justificari penibile. Aveti salarii, mergeti pe banii vostri. Este rusinos si revoltator aceasta risipa din...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI