Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conducătorii auto care au rămas fără permis ar putea alege câte zile doresc să conducă cu dovada înlocuitoare. Proiect legislativ, la Senat

Publicat

permis

permis de conducere Conducătorii auto cărora le-a fost suspendat permisul de conducere ar putea să aibă posibilitatea de a alege câte zile doresc să conducă cu dovada înlocuitoare eliberată de agentul constatator, maximul admis de lege fiind de 15, potrivit unei propuneri legislative înregistrată la Senat. 

Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost înregistrată la Senat miercuri, 17 mai.

Potrivit inițiatorului, deputatul PMP Petru Movilă, în prezent, indiferent de durata suspendării permisului de conducere în funcție de gravitatea faptei de 30, 60 sau 90 de zile, se adaugă și cele maxim 15 zile aferente eliberării dovezii de conducere.

„Concret, dacă un conducător a primit o suspendare de 30 de zile, își va putea recupera permisul de conducere, în mod concret, după 45 de zile. Acest lucru este posibil datorită faptului că trebuie cumulate și cele maxim 15 zile obligatorii în care acesta poate conduce autovehicului cu dovadă, în condițiile în care, conform legii, suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune după expirarea dovezii de conducere”, susține inițiatorul, în expunerea de motive.

Parlamentarul este de părere că perioada pentru care se eliberează dovadă de conducere trebuie să fie flexibilă, lăsând la alegerea persoanei în cauză dacă se va folosi de acest document timp de maxim 15 zile sau dacă va decide că perioada de suspendare va curge exact din ziua în care i s-a ridicat permisul.

„Consider potrivită modificarea legii în așa fel încât restricția impusă de Codul Rutier de a conduce cu dovadă de conducere în maxim 15 zile să fie eliminată, iar conducătorilor auto să le fie lăsată posibilitatea de a alege câte zile doresc să conducă cu dovadă, maximul admis de lege fiind de 15 zile”, se mai arată în expunerea de motive.

sursa: senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax