|

Conducătorii auto care au rămas fără permis ar putea alege câte zile doresc să conducă cu dovada înlocuitoare. Proiect legislativ, la Senat

permis de conducereConducătorii auto cărora le-a fost suspendat permisul de conducere ar putea să aibă posibilitatea de a alege câte zile doresc să conducă cu dovada înlocuitoare eliberată de agentul constatator, maximul admis de lege fiind de 15, potrivit unei propuneri legislative înregistrată la Senat. 

Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice a fost înregistrată la Senat miercuri, 17 mai.

Potrivit inițiatorului, deputatul PMP Petru Movilă, în prezent, indiferent de durata suspendării permisului de conducere în funcție de gravitatea faptei de 30, 60 sau 90 de zile, se adaugă și cele maxim 15 zile aferente eliberării dovezii de conducere.

„Concret, dacă un conducător a primit o suspendare de 30 de zile, își va putea recupera permisul de conducere, în mod concret, după 45 de zile. Acest lucru este posibil datorită faptului că trebuie cumulate și cele maxim 15 zile obligatorii în care acesta poate conduce autovehicului cu dovadă, în condițiile în care, conform legii, suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune după expirarea dovezii de conducere”, susține inițiatorul, în expunerea de motive.

Parlamentarul este de părere că perioada pentru care se eliberează dovadă de conducere trebuie să fie flexibilă, lăsând la alegerea persoanei în cauză dacă se va folosi de acest document timp de maxim 15 zile sau dacă va decide că perioada de suspendare va curge exact din ziua în care i s-a ridicat permisul.

„Consider potrivită modificarea legii în așa fel încât restricția impusă de Codul Rutier de a conduce cu dovadă de conducere în maxim 15 zile să fie eliminată, iar conducătorilor auto să le fie lăsată posibilitatea de a alege câte zile doresc să conducă cu dovadă, maximul admis de lege fiind de 15 zile”, se mai arată în expunerea de motive.

sursa: senat.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=568663avatar Publicat de pe 18 mai 2017 şi actualizat pe 18 mai 2017.
Publicat în ACTUALITATE, SOCIAL.
Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Comentate recent

  • Rika Fara Frika de Lege si Politica: pai ori cum peste o suta cincizeci de miloane ia directorul si sub el e nevasta...
  • Raul: Administratia sitului Natura 2000 ar trebui sa le interzica si porcilor mistreti sa mai scurme prin pamant si...
  • ioan: Domnilor cu aceasta idee extraordinară nu ajuta pietonii, nu esti in siguranta pe aceste treceri de pietoni!!!...
  • A.D.: Mi se pare incredibil ce se intampla. Bataie de joc. Oricum bulevardele se blocheaza total la orele de varf....
  • Ana: Este singura companie care nu a investit nimic in tehnologie. Normal, tehnologia costa. Ca in epoca de piatra...

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI