Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Controale pe cursurile apelor din Alba

Publicat

Inspectorii Instituţiei Prefectului Judeţului Alba, Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba vor desfăşura, în perioada 15 martie – 8 aprilie 2011, controale tematice. Sunt urmărite aspecte privind starea de salubrizare a cursurilor de apă, precum şi verificarea modului de asigurare a secţiunii de scurgere la poduri şi podeţe, pentru prevenirea riscului producerii de inundaţii.

În acest sens, sunt atenţionate toate primăriile municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Alba şi din judeţul Cluj (aflate în bazinul hidrografic al râului Arieş), cu privire la atribuţiile ce le revin autorităţilor administraţiei publice locale privind salubrizarea cursurilor de apă aflate în intravilanul localităţilor, conform Ordonanţei Guvernului nr. 21 din 30 ianuarie 2002, privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale.

“Reamintim autorităţilor publice locale şi cetăţenilor ca este interzisă depozitarea în albii sau pe malurile cursurilor de apă, ale canalelor, lacurilor bălţilor, pe baraje şi diguri sau în zonele de protecţie a acestora a materialelor de orice fel. În conformitate cu Legea Apelor nr. 107/1996 cu modificările şi completările ulterioare, aceste fapte constituie contravenţie în domeniul apelor şi se sancţionează cu amendă de la 75.000 lei la 80.000 lei, pentru persoane juridice, şi cu amendă de la 25.000 lei la 30.000 lei, pentru persoane fizice”, se arată într-un comunicat de presă emis de Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba.

Amenzi usturătoare pentru cei care poluează apele

Tot în această perioadă, angajaţii Sistemului de Gospodărire a Apelor Alba sunt angrenaţi în ample acţiuni de igienizare a cursurilor de apă, la care participă toate formaţiile de lucru din cadrul Sistemului Hidrotehnic Alba şi ale Sistemului Hidrotehnic Turda.

Autorităţile avertizează că spălarea, în cursurile de apă sau în lacuri şi pe malurile acestora, a vehiculelor şi autovehiculelor, a altor utilaje şi agregate mecanice, precum şi spălarea animalelor domestice, dezinfectate cu substanţe toxice, a obiectelor de uz casnic prin folosirea detergenţilor şi a ambalajelor ce au conţinut pesticide sau alte substanţe periculoase se sancţionează cu amendă de la 25.000 lei la 30.000 lei, pentru persoane juridice şi cu amendă de la 6.500 lei la 7.000 lei, pentru persoane fizice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax