Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: CRIMĂ la o stână dintr-un sat din Alba. Bărbat de 48 de ani, OMORÂT în bătaie, pentru o datorie de 100 de lei

Publicat

teren crima lunca muresului 4 Ioan RusuUn bărbat a fost omorât în bătaie pe o pășune din satul Bălcaciu. Acesta lucra ca cioban la o stână din zonă, iar vineri seara a fost acostat de un tânăr din comuna Șona care dorea să își recupereze o datorie. Totul s-a transformat într-un conflict, în urma căruia victima a decedat. Principalul suspect a fost reținut și arestat preventiv, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată şi riscă, dacă este găsit vinovat, până la 25 de ani de închisoare.

Victima avea 48 de ani și era din județul Mureș. Crima a avut loc vineri seara, 9 iunie, iar sâmbătă, principalul suspect, un tânăr în vârstă de 30 de ani din comuna Șona, a fost reţinut şi arestat preventiv prin decizie la Tribunalul Alba.

„Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba şi, în consecinţă (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului Iacob Florin pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 11.06.2017 până la data de 10.07.2017, inclusiv”, se afirmă în minuta deciziei de sâmbătă seara, de la Tribunalul Alba.

Decizia Tribunalului Alba nu este definitivă şi poate fi contestată de inculpat la Curtea de Apel. Crima s-a produs după un conflict spontan între victimă şi agresor, care locuia în zonă fără documente legale. Bărbatul ucis i-a promis, anterior, celuilat că îi va ”rezolva” un loc de muncă în străinătate, motiv pentru care i-a solicitat şi a primit de la acesta o sumă de bani, scrie adevărul.ro.

Vineri seara, inculpatul a solicitat returnarea banilor, dar, pentru că victima nu a dorit sau nu a putut să îi dea banii, a luat cu forţa de la acesta un aragaz şi o butelie. După acest moment a avut loc o bătaie între cei doi bărbaţi, agresorul lovindu-l de mai multe ori cu pumnii şi picioarele. Victima a rămas inconştientă şi a fost găsită decedată. Ulterior, suspectul a fost identificat de anchetatori şi a ajuns după gratii.

Până la pronunţarea unei sentinţe definitive, inculpatul arestat preventiv este beneficiarul prezumţiei de nevinovăţie.

Comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba:

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba au dispus la data de 10.06.2017, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului IACOB FLORIN, în vârstă de 30 ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată.

La data 10.06.2017, procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă, iar  judecătorul de drepturi și libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a admis propunerea si a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

În fapt, s-a reţinut că, în data de 9.06.2017 în jurul orei 15.00, pe fondul  consumului excesiv de alcool și în scopul restituirii unei pretinse datorii  de 100 lei, inculpatul Iacob Florin s-a deplasat pe o pășune situată pe raza administrativă a comunei Jidvei,  județul Alba, unde se afla un container folosit cu destinație de locuință de către victima B. I., împrejurare în care a pătruns fără drept în acest adăpost, pe ușa de acces, care era deschisă, și a solicitat victimei remiterea sumei de 100 lei. În momentul în care victima i-a răspuns că nu are de unde să îi dea banii, a început să o lovească în mod repetat și cu intensitate, cu pumnii în zona feței, până când victima a căzut pe podeaua containerului, apoi a târât-o afară continuând să o lovească cu pumnii, exercitând totodată și o comprimare asupra gâtului. Victimei i s-au pricinuit leziuni care au avut  legătură de cauzalitate directă necondiționată cu decesul.

Ulterior, inculpatul a luat din acel container mai multe bunuri aparținând victimei (un aragaz cu butelie), în scopul însușirii pe  nedrept.

Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul lucrătorilor de poliție din cadrul I.P.J. Alba – Serviciul de Investigații Criminale și  Secției 6 de Poliție Rurală Jidvei.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax