Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

Cum cine a câștigat alegerile?! Toți au câștigat

Publicat

Alegerile pentru europarlamentare s-au terminat. Fotoliile de la Bruxelles au fost împărțite iar după încheierea campaniei afișele au fost date jos. O parte din ele, pentru că Ponta încă ne mai zâmbește și e mândru că-i român, de pe clădirea fostului CEC, Dîrzu a rămas suspendat tridimensional pe stâlpii de iluminat public,  iar Roman încă apare în reclame, lângă autostrada „Sebeș-Turda”, gata construită,  în photoshop. Până aici, nimic deosebit pentru cetățeni. De fapt ce îi interesează și îi derutează în aceste zile pe oameni este: Cine a câștigat și cine a pierdut alegerile?! Pentru că întotdeauna, trebuie să știm, după o luptă electorală , cine este câștigătorul și cine este învinsul.

Aici, răspunsul este pictat în culori diferite. Dacă te iei după liderii locali ai partidelor, de fapt, toată lumea a câștigat. Că vorbim de roșu, galben, portocaliu sau alte culori „independente” — toate au câștigat.

Toți politicienii spun că partidul lor a câștigat aceste alegeri. Pentru că fiecare înfrânt a găsit o soluție salvatoare, un unghi de abordare potrivit, care să îl facă să treacă drept câștigător.

Dacă îl întrebați pe Ioan Dârzu, „stâlpul” PSD Alba, vă va spune că pentru ei alegerile au fost cele mai bune din ultimul deceniu și asta chiar dacă a pierdut județul Alba la o diferență de doar 73 de voturi în fața „codului portocaliu” și a obținut cu 10 procente mai puțin decât partidul la nivel național.

PSD se mai laudă și că a trimis un” conjudețean” de-al nostru în parlamentul european, un „ardelean” get-beget, din București, în persoana lui Victor Negrescu, care promite , în fiecare campanie electorală, că se mută în Alba Iulia. Acum pentru că nu e ”trendy” să fii europarlamentar cu domiciliul la Alba Iulia a promis că va face o   „Ambasadă a  Moților” la Bruxelles, unde probabil vreo doi ”moți” sau ”moațe” de la PSD vor avea un loc de muncă, bine plătit din banii europeni, bani publici de altfel.

Trecem de la roșu la portocaliu. Și PDL-ul se declară mare câștigător al acestor alegeri.  Liderii spun că Alba a rămas în continuare singurul județ din România în care democrat-liberalii mai au un cuvânt de spus. Chiar dacă municipiul reședință de județ și alte orașe din Alba s-au înroșit la aceste alegeri, PDL-ul are cele 73 de voturi în plus care îi declară câștigători. PDL au uitat că în urmă cu doi ani Hava câștiga în Alba Iulia cu mai mut de 50 % din voturi.

Nici pentru PNL nu a fost un eșec rezultatul alegerilor. Deși nu și-au îndeplinit obiectivul de 25% și Roman a trebuit să-și despacheteze bagaje pregătite pentru mutarea în capitala Belgiei, PNL-ul spune că nu au pierdut aceste alegeri. De ce spune asta? Pentru că în Alba au reușit să obțină cu 2 procente mai mult decât media scorului de la nivel național. Așadar liberalilor locali nu le trebuie prea multe să se vadă învingători, doar 2 procente diferență, dar nu cumva să fie raportate la rezultatele celorlalte două partide ci  la ai lor „ăia de la București”.

După ce am văzut cum „au câștigat” cele mai mari partide din România, este rândul și partidelor nou înființate care se mândresc cu aceste alegeri.  Clement Negruț este chiar fericit că a reușit să obțină 5% în Alba și acum se consideră un partid câștigător. Ba mai mult, acesta spune că după acest rezultat va avea chiar de câștigat atunci când se va pune la masa negocierilor cu cei care vor să facă  Marea Alianță a Dreptei.

De Diaconu nu prea are rost să povestim. El nu a declarat nimic în Alba dar este și el un câștigător. Chiar dacă este efectul unui exces de zel al susținătorilor din defunctul USL.

Așadar, după cum spuneam,toate culorile politice în Alba sunt  câștigătoare la europarlamentare. Pentru că în confruntarea cu electoratul ,întotdeauna, doar politicienii câștigă. De fapt noi, cei care votăm, suntem învinșii.

Andreea Mezei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. claudiu

    duminică, 01.06.2014 at 21:42

    Felicitari pt editorial.

  2. Dionis

    luni, 02.06.2014 at 09:46

    Felicitari, d-soara Andreea Mezei! Scurt si concis! Bine punctat! Ultimul paragraf din text spune totul!

    Ma intreb atunci, noi alegatorii suntem nascuti ca sa pierdem mereu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax