Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Cursuri pentru surori voluntare la Crucea Roşie Alba. Organizaţia oferă pregătire în domeniul sanitar şi îngrijirea bolnavilor

Publicat

O serie de 27 de surori voluntare au absolvit cursurile de specialitate în Cruce Roşie, la Filiala Judeţului Alba. În continuare, se pregăteşte o nouă generaţie, începând cu luna ianuarie a anului 2012.

Cele 27 de persoane care au absolvit cursul de Surori Voluntare de Cruce Roşie, ediţia 2011, au fost iniţiate în domeniul sanitar şi al îngrjirii bolnavilor din cadrul Subfilialelor de Cruce Roşie Alba Iulia şi Aiud. Toate participantele la curs, care s-au prezentat la examen au demonstrat comisiei că au asimilat cu succes cunoştinţele teoretice şi practice necesare obţinerii certificatului de absolvire.

Filiala Crucea Roşie Alba aduce la cunoştinţa persoanelor interesate că, până la jumătatea lunii ianuarie a anului viitor, au loc înscrieri pentru o nouă serie a cursului de Surori Voluntare de Cruce Roşie. Acesta se va desfăşura la nivelul subfilialelor de Cruce Roşie de pe întreg judeţul Alba.

Cursurile se efectuează în baza Legii 139/1995, modificată şi completată cu Legea 524/2004, au recunoaştere internaţională şi se derulează în perioada 26 ianuarie – 20 octombrie 2012.

Directorul Filialei Alba a Societăţii Naţionale de Crucie Roşie din România, Adrian Ionel Duşa, explică rolul unui astfel de curs în societatea actuală: „Deschiderea oamenilor faţa de astfel de cursuri vine fie din nevoia de integrare pe piaţa muncii, fie din conştientizarea utilităţii acestora, a modului în care ne pregătesc pentru a face faţă provocărilor vieţii. Cunoştinţele de bază în domeniul sanitar şi al acordării primului ajutor pot evita complicaţii severe şi chiar salva vieţi”.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax