Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

De anul viitor, şcolile şi instituţiile publice ar putea avea reţele gratuite de internet wireless

Publicat

Începând de anul viitor, şcolile şi instituţiile publice din România s-ar putea bucura de reţele gratuite  de internet wireless. Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, ministrului Comunicaţiilor, Dan Nica, să pregătească finanţarea proiectului ce prevede introducerea reţelelor de Internet wireless, din banii obţinuţi la licitaţia pentru licenţa 4G.

La începutul şedinţei de miercuri a Guvernului, Ponta a arătat că România este deja prima ţară din Europa Centrală şi de Est care a acordat licenţe 4G şi poate performa în domeniul IT, printr-un astfel de proiect de introducere a reţelelor de Internet wireless în şcoli.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a precizat că este nevoie şi de resurse, iar problema evidenţiată de premier a fost să nu-şi petreacă prea mult timp elevii pe internet. „Trebuie să aveţi grijă ca în timpul orelor să nu stea toată lumea pe internet, dacă se poate”, i-a spus premierul Ponta, Ecaterinei Andronescu.

Cosmote, Orange, RCS&RDS, Vodafone şi 2K Telecom vor plăti 682,14 milioane de euro pentru licitaţiile telecom în frecvenţele de 800, 900, 1.800 şi 2.600 MHz, suma fiind sub valoarea de pornire a licitaţiei, de 726,8 milioane euro.  Autorităţile reglementate în comunicaţii au făcut anuţul luni.

Sursa: Mediafax

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Aotearoa

    joi, 27.09.2012 at 12:57

    Cui serveste ac.stiri?prea multe PROMISIUNI ELECORALE===PREA MULT PRAF IN OCHII NOSTRI.dorim sa va exprimatila modul====perfectul compus.Sa auzim ca :AM FACUT,AM REUSIT SA FINALIZAM-,S-A INCHEIAT.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax