Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Decizie la Curtea de Apel Alba Iulia: Un tânăr care a condus beat și fără permis și a ucis un copil, condamnat pentru omor

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a dat o sentință finală în cazul unui accident mortal din Petroșani. Este vorba despre tragedia provocată de Claudiu Nițariu, un tânăr de 19 ani, care s-a urcat beat la volan și a intrat într-un grup de 6 tineri. 

Un copil a fost ucis, în urma accidetnului. Pentru fapta sa, Claudiu a fost încadrat la omor, tentativă de omor, conducere fără carnet, conducere sub influența băuturilor alcoolice și fugă de la locul accidentului.

Aflat deja în arest preventiv la Penitenciarul Aiud, Claudiu și-a aflat pedeapsa: 13 (treisprezece) ani şi 10 (zece) luni închisoare.

VEZI ȘI: UPDATE: Momente dramatice la Petroșani: 6 copii, loviți de un autoturism pe trecerea de pietoni. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Cazul a șocat comunitatea din Petroșani. Tânărul nu avea carnet și s-a urcat beat la volan. S-a întâmplat în data de 12 decembrie 2022. Acesta a făcut o cursă împotriva unui alt șofer, a condus cu 140 de kilometri la oră și a intrat într-un grup de 6 copii.

Cum s-a produs accidentul

Dosarul a ajuns pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

”Din cercetările efectuate în cauză, rezultă că, la data de 21.12.2022, în jurul orelor 21:58, fără a poseda permis de conducere și fiind sub influența băuturilor alcoolice, mai exact 1,55 gr.%0 alcool pur în sânge – prima probă la ora 23:30, respectiv 1,40 gr. %0 alcool pur în sânge – a doua probă la ora 00:30, a condus autoturismul marca VW Passat (…) pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Petroșani, judetul Hunedoara, și prin nerespectarea mai multor reguli de circulație, dar și prin asumarea producerii unui eveniment rutier cu consecințe letale asupra sa și a altor participanti la trafic, a surprins și accidentat pe trecerea de pietoni din zona sensului giratoriu ,,de la Avion” pe persoanele vătămate minore C.R.C., U.S.A., G.M.A., P.D.I., P.L.A.M. și P.C.A., determinând în acest fel decesul acesteia din urmă, la data de 22.12.2022, dar și vătămarea corporală a celorlalte persoane vătămate, acestea necesitând zile de îngrijiri medicale, după care a părăsit locul accidntului, fără încuviințarea organelor de poliție”, au notat procurorii.

Ce pedeapsa a primit

Pentru fapta sa, la Tribunalul Hunedoara a fost condamnat la 13 ani si 10 luni de închisoare cu executare.

Tânărul a făcut apel la decizia magistraților, iar dosarul a ajuns la instanța superioară. La Alba Iulia, la Curtea de Apel, magistrații au menținut pedeapsa dată de Tribunal.

Tânărul va avea de achitat aproape 300.000 de euro daune morale către părinții copilului ucis, dar și către restul victimelor.

Decizia a fost definitivă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax