Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

DGASPC Alba primeşte sediul nou, în fosta clădire „Proiect” SA. Schimburi de imobile între mai multe instituţii judeţene

Publicat

Consilierii judeţeni au aprobat, luni, relocarea sediului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Proiecţia Copilului Alba în imobilul cumpărat în octombrie anul trecut de la „Proiect” SA, pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, nr. 68. Instituţia va funcţiona într-o clădire de 742 mp, cu subsol, parter şi trei etaje şi terenul aferent de 911 mp. Şi alte instituţii judeţene urmează să funcţioneze în sedii noi.

Prin Hotărârea CJ nr. 177/2012, imobilul de pe Bd. 1 Decembrie 1918, vizavi de sediul Colegiului „HCC”, a fost cuprins în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public aj judeţului Alba şi s-a stabilit destinaţia ca sediu al Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba, al Serviciului Public Judeţean „Salvamont” şi al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Proiecţia Copilului Alba.

Sediul Direcţiei la ora actuală este în două imobile din Alba Iulia, pe strada Bucureşti nr. 16, respectiv pe strada Mihai Viteazul nr.2. La înfiinţarea DASPC Alba, în 2004, sediul acesteia era iniţial în Piaţa Iuliu Maniu 20.

În clădirea eliberată pe strada Bucureşti va fi relocată activitatea Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Relocarea acestor instituţii este realizată în contextul mai larg al iniţiativei de eliberare al sediului actual al Consiliului Judeţean Alba, care se află în clădirea în care funcţionează şi Curtea de Apel Alba Iulia. Astfel, CJ Alba ar urma să ocupe spaţiul de pe strada Mihai Viteazu nr. 11, unde înşi desfăşoară activitatea Centrul Militar Judeţean. Acesta va fi transferat pe strada Regina Maria nr. 6, aflat în proprietate publică, în spaţiile eliberate de Centrul de cultură „Augustin Bena” şi Serviciul „Salvamont”.

Consiliul Județean Alba a adjudecat sediul „Proiect Alba” SA la licitația organizată de AFP, în octombrie anul trecut. Este vorba de trei etaje ce formează clădirea scoasă la licitație publică și care au intrat în proprietatea CJ Alba contra sumei de 600.000 de euro.

Clădirea și terenul aferent au fost scoase la vânzare la prețul de pornire de 5.502.800 lei, dar la licitațiile anterioare nici un investitor nu s-a arătat interesat. După achiziționarea acestui imobil, Consiliul Județean Alba va soluționa problema lipsei de spațiu cu care se confrunta atât CJ Alba, cât și Curtea de Apel Alba Iulia, care împart în prezent Palatul Administrativ.

CJ Alba a adjudecat clădirea la cea de-a treia licitație organizată de AFP la prețul de 2.751.400 lei. La prima licitație, prețul de pornire a fost de 5.502.800 lei, iar la a doua licitație prețul a fost redus cu 25%, respectiv 4.127.100 lei. La licitația din octombrie, prețul de pornire a fost redus cu 50%, iar CJ Alba a fost singurul ofertant.

“Proiect Alba” SA avea la 30 iunie 2012 datorii cumulate la bugetul consolidat al statului în sumă de 1.115.110 lei, din care 758.283 la bugetul de stat, 263.309 la bugetul asigurărilor sociale de stat, 87.976 lei la bugetul asigurărilor de sănătate și 5.542 de lei la bugetul asigurărilor de șomaj. La licitația organizată de AFP, statul a avut prioritate în recuperarea datoriilor în fața instituțiilor private dat fiind faptul că imobilul era deja ipotecat la BCR.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pt cei ce ma cunosc

    luni, 25.02.2013 at 23:29

    si iar renovam si restauram si iar stie draq cum ne cresc conturile in banca. Nu erau de ajuns investitiile in sediul din centru akm facem altele in Cetate 🙂

  2. Pingback: CJ Alba a cumpărat terenul din jurul clădirii Proiect SA, cu 182.000 de euro. Vor fi amenajate parcări destinate Direcţiei pentru Protecţia Copilului | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax