Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

DGASPC: Sărbătorile de Paști vor fi celebrate așa cum se cuvine în toate centrele rezidențiale pentru copii și adulți din județul Alba

Publicat

Chiar dacă soarta nu le-a dăruit un „acasă” de care să se poată bucura în sânul familiei, copiii și adulții din centrele rezidențiale din județul Alba vor sărbători Sfintele Sărbători de Paști așa cum se cuvine, anunță reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție Copilului Alba. În această săptămână, aceștia au fost implicați în activități specifice pregătirilor pentru sărbători.

Sfintele Paște vor fi sărbătorite cum se cuvine în toate centrele rezidenţiale pentru copii şi adulţi aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Încă de la începutul acestei săptămâni în toate unităţile rezidenţiale s-au desfăşurat, împreună cu personalul de îngrijire şi educaţie, activităţi în aşteptarea acestei sărbători: curăţenie în camere, curăţarea şi amenajarea spaţiilor verzi, confecţionarea de obiecte decorative specifice (desene, felicitări, colaje), activităţi recreative şi de socializare.

Datorită faptului că reprezentanţii DGASPC Alba, în timpul anului păstrează legătura cu familiile sau rudele copiilor aflaţi în centrele rezidenţiale, un număr de 62 copii îşi petrec vacanţa de primăvară şi Sărbătorile Pascal în sânul familiilor naturale sau substitut, urmând să revină la sfârşitul vacanţei şcolare..

Copiii instituţionalizaţi pot fi luaţi acasă în orice perioadă a anului de către familiile care solicită acest lucru reprezentanţilor DGASPC Alba. Specialiştii din cadrul Direcţiei efectuează anchete la domiciliul solicitanţilor pentru a se asigura că sunt îndeplinite condiţiile de securitate pentru micuţi. Dacă totul se dovedeşte a fi în regulă, se aprobă plecarea copiilor din centre pentru perioada cerută de familia solicitantă. Atât copiii, cât şi familiile sunt monitorizate de către reprezentanţii DGASPC Alba, până la revenirea minorilor în centre.

Atât copiii – care nu au plecat în familie, cât şi adulţii ocrotiţi în centrele rezidenţiale vor participa la slujbele religioase oficiate cu ocazia acestei sărbători şi vor ajuta, după posibilităţi, la încondeierea şi pregătirea mesei de sărbătoare, ca în orice familie de creştini, aşteptând plini de speranţă Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului.

„Cea mai sfânta, mai mare şi mai frumoasă sărbătoare de peste an este Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului. Sărbătorim Paştele la început de primăvară – anotimpul când natura învie şi ne face să ne gândim la un nou început. Medităm la cuvinte precum: credinţă, dragoste, speranţă, iertare, lumină şi ne propunem să fim mai buni şi mai îngăduitori cu semenii noştri, să le acordăm mai multă atenţie şi ne amintim să privim lumea cu suflet de copil, să avem puterea de a ierta ca să rămânem în Lumină”, a transmis Sorin Valentin Chirilă, directorul DGASPC Alba.

Citește și MESAJE de PAŞTE 2014: Cele mai frumoase gânduri pentru prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnului

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax