Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

DISTRACȚIA DE WEEKEND: Concerte de colinde și muzică populară. Pârtiile și patinoarele deschise pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Publicat

Odată cu sosirea sărbătorilor de iarnă majoritatea evenimentelor care au loc în această perioadă sunt dedicate frumuseții Crăciunului. Weekendul care vine ne întâmpină cu concerte de colinde, „Fanfara lui Moș Crăciun” și  muzică populară. Tot în acest sfârșit de săptămână iubitorii sporturilor de iarnă își vor putea testa schiurile și săniile pe pârtiile de la Arieșeni și Șureanu.

Vă prezentăm o parte din evenimentele care vor avea loc în acest weekend:

În preajma sărbătorilor, albaiulienii sunt așteptați la tradiționalul concert de colinde, vineri, începând cu ora 18.00, la Alba Mall. Evenimentul este organizat de Clubul Rotary Alba Iulia și Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis, în holul central al complexului comercial.

Vineri, 13 decembrie, de la ora 18.00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va găzdui un concert de colinde cu nume consacrate: Ioan Bocșa, Ionuț Fulea și Veta Biriș. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Sezonul de iarnă la Domeniul Schiabil Şureanu se deschide vineri, 13 decembrie, iar la Arieşeni încă de săptămâna trecută iubitorii sporturilor de iarnă au putut testa pârtiile. Din cele opt pârtii, în acest weekend vor fi funcționale doar trei (posibil doar pârtiile din zona Curmăturii). Celelalte cinci (de pe vârfurile Aușel și Șureanu) vor fi, probabil, închise. Stratul de zăpadă bătătorită măsura, joi, aproximativ 30 cm grosime, fiind ideal pentru schi și snowboard. Predomină, în off-piste, zăpada tip powder, cu grosimi de aproximativ 1 m. Cele două pârtii de la Arieşeni, Vârtop 1 şi Vârtop 2 sunt funcționale. Pârtia Piatra Grăitoare (situată în județul Bihor) nu este încă deschisă. Predomină, în off-piste, zăpada de tip powder, dar grosimea stratului natural nu depășește 30-35 cm.

Tot pentru iubitorii de iarnă patinoarul din parcarea Alba Mall îi așteaptă, la distracție pe gheață. Cei care vor să dea o tură pe patine în faţa centrului comercial au acces zilnic, de la ora 12.00 – 22.00, în timpul săptămânii şi de la ora 10.00 la 23.00, în weekend.

Cei care vor să petrecă câteva ore pe patine într-o atmosferă specifică Crăciunului o pot face pe patinoarul amplasat în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia.

În weekend patinoarul funcţionează între orele 10.00 – 11.30, 12.00 – 13.30, 14.00 – 15.30, 16.00 – 17.30, 18.00 – 19.30, 20.00 – 21.30. Pentru 90 de minute biletul de intrare este de 10 lei, iar pentru închiriatul patinelor trebuie să scoateţi din buzunar tot 10 lei.

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului de colinde „O, ce veste minunată!” va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, la Centrul Cultural „Iacob Mureșianu” din Blaj. Programul va fi structurat pentru două zile de spectacol, sâmbătă și duminică, cu începere de la ora 15.00.

Sâmbătă, Fanfara lui Moş Crăciun ajunge şi la Alba Iulia. Începând cu ora 19.00, la centrul comercial din oraş colindele din Maramureş şi alte zone ale Transilvaniei vor răsuna din instrumentele band-ului Transilvania Brass. Vor oferi publicului spectator un repertoriu vast, de la genul clasic până la jazz şi folclor. Cei cinci instrumentişti suflători şi un percuţionist îi vor încânta pe cei prezenţi şi cu colinde internaţionale.

Iubitorii de artă sacră și muzică sunt invitați, vineri, 13 decembrie, să participe la vernisajul expoziției de icoane și pictură religioasă „Viziuni sacre”, la Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” din Aiud. Lucrările sunt semnate de Delphine Manet din Cusset, Franța și Alexandru Iuga din Aiud, elevi din Aiud şi Bellerive sur Allier, Franța și au fost realizate în Penitenciarul Aiud, Spitalul Neuropsihiatric Galda de Jos.

Sâmbată la STAGE debutează prima ediție a sărbătorilor zăpezii din acest sezon, o petrecere la care ai ocazia să iei parte la un super show de animație și lumini presărat cu cele mai fresh hituri de club. Nu rata cea mai tare petrecere din acest weekend.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax