Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosar penal și substanțe periculoase confiscate după un control la o firmă în Alba Iulia. Ce au descoperit polițiștii

duba politie

Publicat

Polițiștii din Alba au deschis dosar penal și au indisponibilizat substanțe de protecție a plantelor expirate, găsite la punctul de lucru din Alba Iulia al unei firme. Acțiunea s-a desfășurat miercuri, 22 mai.

Potrivit IPJ Alba, verificarea a fost derulată de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase. Aceștia au controlat punctul de lucru din Alba Iulia, al unei societăți  comerciale specializată în vânzarea produselor de protecție a plantelor.

Polițiștii au constatat că reprezentatul societății oferea, spre vânzare, mai multe produse al căror termen de valabilitate era expirat. În urma controlului a fost luată măsura indisponibilizării cantităților de 18 litri și 20 de kilograme de substanțe de protecția plantelor.

Polițiștii au întocmit dosar penal. Sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de:

  • neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase care au devenit deșeuri (art. 98, alin. 5, lit. b din OUG 195/2005 privind protecția mediului)
  • neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activității de colectare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase (art. 66 din OUG 92/2021, privind regimul deșeurilor).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax