Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Elevii de gimnaziu ar putea studia o nouă materie, Securitatea cibernetică. Pot învăța cum să evite accesarea unor adrese de internet suspecte

Publicat

ziua internationala a sigurantei pe internet La nivel guvernamental se dorește introducerea în școli a unei materii privind securitatea în spațiul cibernetic, având în vedere că elevii cu vârste tot mai mici au telefoane mobile sau tablete conectate la internet, fiind expuşi astfel la riscuri. Anunțul a fost făcut de către directorul Centrului Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații, Florin Cosmoiu, prezent la Summit-ul Regional de Securitate Cibernetică.

Potrivit lui Cosmoiu, autoritățile sunt preocupate pentru introducerea în școli a pregătirii obligatorii referitoare la securitatea în spațiul cibernetic. Totodată se dorește crearea de specializări în învățământul universitar și postuniversitar în domeniul securității cibernetice, subiectul fiind discutat și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) și la nivelul comisiilor de specialitate ale parlamentului.

Directorul Centrului Cyberint din cadrul SRI a mai transmis că discuțiile s-au referit la introducerea pregătirii pentru securitate cibernetică, cel mai probabil, pornind de la ciclul gimnazial. Astfel, elevii vor învăța cum să evite accesarea unor adrese de internet suspecte, să nu divulge datele personale și să își protejeze comunicarea online, de la adrese de email la rețele sociale.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax