Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Florin Roman, deputat de Alba: „Cerem UDMR să respecte istoria românilor”

Publicat

florin roman

florin roman camera deputatilor Deputatul PNL de Alba Florin Roman susţine că marcarea celor 100 de ani de la Marea Unire, în 2018, este prilej de sărbătoare pentru toţi cetăţenii ţării şi se referă, în acest context, la o declaraţie a liderului UDMR, Marko Bela.

„Istoria românilor nu poate fi obiectul niciunui troc politic și trebuie respectată de către toți cetățenii acestei țări, indiferent de etnia lor. L-am auzit recent pe liderul UDMR, Marko Bela, întrebându-se retoric, la o reuniune de partid, ce ar trebui să sărbătorească maghiarii din România în 2018, la 100 de ani de la Marea Unire. Maghiarii din România sunt cetățeni români, au aceleași drepturi ca și noi și considerăm că Centenarul Marii Uniri este un prilej de sărbătoare pentru toți cetățenii acestei țări.

La 1 Decembrie sărbătorim unitatea noastră, libertatea noastră și aspirațiile noastre naționale. Pentru actul istoric de la 1 Decembrie 1918 au murit oameni, alții au făcut închisoare, dar nimic nu le-a stat în cale în momentul în care au decis cu toții, munteni, moldoveni, ardeleni, bănățeni, că aparțin aceluiași neam , că trebuie să formeze împreună o țară.

La 1 Decembrie 1918 au sărbătorit și s-au îmbrățișat de-a valma, la Alba Iulia, și români, și maghiari. Toți sărbătoreau o țară, un ideal  împlinit.

Asta vom sărbători și în 2018. Ne vom bucura de cei 100 de ani care au trecut de la făurirea statului național, ne vom aduce aminte de  istoria acestor ani, de tot ceea ce s-a întâmplat în această perioadă, și cu  bune, și cu rele, și ceea ce e mai important , vom arăta că suntem o națiune matură, care privește spre viitor fără a uita însă de trecut.

Nu-i putem obliga pe liderii UDMR să se bucure alături de noi la sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, dar le putem cere să ne respecte istoria”, transmite deputatul de Alba, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax