Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Fostul lider al ”grupării Sibișean” ar putea fi eliberat de la Aiud. DIICOT contestă măsura

Publicat

Un fost lider al lumii interlope din Alba Iulia, Claudiu Sibișean ar putea fi eliberat condiționat, în curând, din penitenciarul Aiud, după ce a obținut o decizie favorabilă pe acest subiect, de la Judecătoria Aiud.  Instanța a admis în urmă cu câteva zile propunerea comisiei speciale din cadrul Penitenciarului Aiud privind lăsarea în libertate a acestuia, după ce și-a executat fracția din pedeapsă, care îi permite să fie pus în libertate.

Procurorii DIICOT au contestat decizia Judecătoriei Aiud, urmând ca o hotărâre finală să ia Tribunalul Alba. Claudiu Sibișean a fost condamnat la 7 ani de închisoare, pedeapsă mărită ulterior la 8 ani (în 2016, prin adăugare, ca urmare a unui alt proces). La data respectivă a fost acuzat de constituire a unei grupări infracționale, trafic de ființe umane, violențe și lipsire de libertate în mod ilegal.

”Admite propunerea Comisiei de propuneri pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarul Aiud privind condamnatul Sibişean Mircea Claudiu, deţinut în executarea pedepsei de 8 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 170/2016 a Judecătoriei Alba Iulia. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei numărul 196/2016 emis de Judecătoria Alba-Iulia atrăgându-i atenţia asupra consecinţelor nerespectării prevederilor articolului 104 al.2 Cod penal. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare”, se afirmă în minuta deciziei de la Judecătoria Aiud.
Claudiu Sibișan a fost lider al unei grupări implicată la începutul anilor 2000 într-o serie de infracțiuni săvârşite cu violenţă în Alba Iulia. 12 membri ai grupării au primit atunci pedepse cu închisoare. Pentru a-și ispăși pedeapsa, acesta a fost adus în România, în august 2015, din Germania.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax