Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(FOTO) Clasa pregătitoare în Alba: Potrivit IȘJ Alba, mobilierul special a fost livrat în toate școlile din județ

Publicat

Toate sălile în care vor învăța copiii înscriși în clasa pregătitoare sunt pregătite pentru a-i primi pe micuți, cu mobilier nou și materiale didactice corespunzătoare. Cel puțin așa susțin reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, după ultimele raportări, primite de la școli miercuri după-amiază. 

Mobilierul, compus dintr-un pupitru și un scaun, ambele reglabile în înălțime, a fost livrat în totalitate în săli, în școlile care pun la dispoziție clase pentru copiii care au împlinit vârsta de 6 ani până la începerea anului școlar. Modelul mobilierului a fost trimis de Minister,  iar acesta a fost realizat de firmele care au trecut de licitaţiile organizate de şcoli, suma estimată pentru fiecare obiect fiind de până la 200 de lei.

Pe lângă mobilierul cu care au fost dotate clasele, Ministerul Educației a livrat la sediul IȘJ Alba materiale didactice pentru clasa pregătitoare. „Coletul” a fost ajuns la Alba Iulia joi după-masă, potrivit inspectorului școlar de specialitate, Dan Bordean. Pachetele vor ajunge în școlile din județ începând de mâine.

Fiecare clasă pregătitoare va primi, de la Ministerul Educației, materiale didactice, constând în truse geometrice, tăbliţe magnetice cu litere, alfabetar, echipamente sportive precum mingi, saltele de gimnastică, materiale pentru geografie, instrumente de măsurare şi diverse jocuri cu jetoane.

În 17 septembrie, sunt aşteptaţi să păşească pentru prima dată în unităţile de învăţământ din judeţ 5.329 de elevi, dintre care 2.160 înscrişi în clasa pregătitoare.

194 de cadre didactice din Alba au urmat 130 de ore de formare în care au fost instruite şi informate cu privire la particularităţile clasei pregătitoare  şi ce presupune instruirea unui copil de 6 ani. Anul acesta s-au pus la dispoziţie, la nivel judeţean, 233 de clase pregătitoare, iar în aproximativ 40 dintre acestea lecțiile vor fi ținute simultan,  pentru elevii clasei pregătitoare și clasa I sau a II-a.

Pentru asigurarea activităţii de învăţământ în clasele pregătitoare din Alba, Inspectoratul Şcolar a primit de la Ministerul Educaţiei fonduri de 445.800 lei.

FOTO: Cosmin NISTOR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Clasa pregătitoare va fi evaluată de Ministerul Educaţiei, la mijlocul anului şcolar | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax