Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: ÎPS Irineu, Arhiepiscop Ortodox de Alba Iulia, în pelerinaj la Muntele Athos, împreună cu un grup de clerici şi credincioşi

Publicat

ips irineu muntele athos În Săptâmâna lăsatului sec de carne, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu, împreună cu un grup de clerici și credincioși, s-a aflat în pelerinaj la Sfântul Munte Athos.

În primele zile, ÎPS Irineu a ajuns în capitala Sfântului Munte, Kareia, după care s-a îndreptat spre Schitul românesc Prodromu, unde a fost întâmpinat de către starețul Atanasie Floroiu, împreună cu obștea călugărilor.

Arhiereul, însoțit de grupul de clerici și credincioși s-au oprit la mormântul Părintelui Petroniu Tănase, mare duhovnic și stareț al Schitului Prodromu, după care ajungând la Mănăstirea Marea Lavră, au trecut pe la izvorul și pe la peștera Sfântului Atanasie al Athonului, întemeietorul monahismului chinovial în Muntele Athos.

În joia din Săptămâna albă, ÎPS Arhiepiscop Irineu a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Schitului Prodromu, înconjurat de un sobor de ieromonahi, preoți și diaconi. După-amiaza, grupul de pelerini s-a îndreptat spre Mănăstirea Vatopedou, unde a rămas până la sfârșitul acestei săptămâni.

sursa text/foto: reintregirea.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax