Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Jandarmii, în vizită la Şcoala Gimnazială din Câlnic. Activitate informativ preventivă adresată elevilor şi cadrelor didactice

Publicat

22 La invitaţia directorului Şcolii Gimnaziale Câlnic, profesor Constantin Ioan Popa, Jandarmeria Alba a desfăşurat o activitate informativ preventivă adresată elevilor şi cadrelor didactice ale acestei unităţi de învăţământ. Întâlnirea a avut două părţi, prima parte fiind adresată elevilor din ciclul primar, iar a doua a vizat nivelul gimnazial.

În noua sală de sport a şcolii, jandarmii le-au vorbit elevilor şi cadrelor didactice despre rolul, importanţa şi locul Jandarmeriei în cadrul forţelor de ordine publică şi a fost evidenţiată preocuparea instituţiei pentru asigurarea unui climat de normalitate în societate şi în mediul şcolar.

Pentru elevii claselor terminale, au fost arătate limitele răspunderii contravenţionale şi penale a minorului, fiind aduse în discuţie faptele de natură contravenţională şi penală cel mai frecvent întâlnite în cadrul instituţiilor de învăţământ. Surpriza pregătită de organizatori a constat în invitarea unui “mascat”, iar momentul a fost foarte apreciat de audienţă.

Ca de obicei, echipamentul de intervenţie din dotarea jandarmilor a suscitat interesul copiilor, mai ales că a fost purtat chiar de invitat. Acesta şi-a prezentat fiecare componentă a echipamentului de protecţie şi intervenţie şi a expus elevilor ce pregătire şi antrenament trebuie să urmeze un jandarm pentru a interveni eficient pe timpul unor misiuni cu grad ridicat de risc. Explicaţiile nu i-au descurajat pe adolescenţi, mulţi dintre aceştia exprimându-şi la final dorinţa de a deveni jandarmi.

Întâlnirea s-a desfăşurat într-un mod relaxat, iar copiii au fost îndemnaţi să pună întrebări referitoare la tema discuţiei. Aceasta a avut drept consecinţă faptul că audienţa a participat activ la dezbatere şi a avut multe nelămuriri la care a primit răspunsul, interactivitate care a condus la o bună înţelegere a celor expuse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax