Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Mii de gulguțe aprinse în Cetatea Alba Carolina, la Festivalul Luminii. Prilej de relaxare și deconectare de la agitația vieții de zi cu zi

Publicat

GOPR1402 Festivalul Luminii a transformat, sâmbătă seara, Cetatea Alba Carolina într-o lume de poveste. Odată cu lăsarea întunericului, mii de gulguțe (lămpi) au fost aprinse în zona Poarta I – Obelisc – Poarta a III-a, spre bucuria sutelor de persoane, localnici și turiști, prezente la eveniment. Pentru câteva ore, cercetașii din Alba Iulia au reușit să creeze o ambianță magică, un prilej de relaxare și deconectare de la agitația vieții de zi cu zi, care le-a amintit celor prezenți de frumusețea lucrurilor mărunte.

Foarte bine organizați, zeci de tineri cercetași au aranjat mii de lumânări în cutiuțe de hârtie, marcând cu acestea mai multe zone pietonale din cetate. Odată cu lăsarea întunericului toate luminițele au fost aprinse, întreaga zonă transformându-se într-o lume de poveste, spre bucuria localnicilor și a turiștilor prezenți la eveniment.

(P)  Haine sport pentru orice sezon, pe FashionSport.ro. Peste 40.000 de articole sport de bărbați, femei și copii.  Adidași alergare, pantofi ciclism, ghete fotbal, pantofi skateîncălțăminte drumeție, pantaloni scurti, tricouri și bluze de la 900 de branduri: Adidas, Jack and Jones, Nike, Pierre Cardin, Puma, Londsdale, Under Armour, Brithish Knights, New Ballance, Karrimor, Soul Cal, Everlast, Dunlop, Kangol, Vans etc. Reduceri mari în fiecare zi

YouTube video

Și în acest an, cercetașii au păstrat tradiția schimbului liber de cărți între participanți. Astfel, cei care au dorit au putut să dea o carte la schimb cu o altă carte, însă nu oricum, ci îmbrăcată frumos pentru a nu se distinge autorul si numele acesteia.

De asemenea, cei care au dorit au putut învăța cum să facă o „gulguță”, o lampă simplă confecționată din hârtie în care se pune de obicei o lumânare rotundă (tip pastilă).

Cercetașii României au hotărât ca anual, timp de câteva ore, să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte, să transforme oraşele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevină copil și să descoperim ca tineri sau adulți, lucrurile care ne fac mai fericiți.

Festivalul Luminii este un eveniment național sincron, organizat anual de către membrii Organizației Naționale “Cercetașii României” și tinerii voluntari locali. În anul 2015, festivalul a ajuns la cea de-a 11-a ediție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax