Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Povestea Maitreyi, dramatizată spectaculos de regizoarea Chris Simion. Sală arhiplină și explozii de aplauze

Publicat

Maitreyi O altfel de Maitreyi, una mai curajoasă, mai îndrăzneață și mai vocală au putut vedea cei care au asistat marți seara la prima piesă de teatru din cadrul Festivalului Internațional „Povești” de la Alba Iulia. Spectacolul regizat de Chris Simion a adus o altă dimensiune operei lui Mircea Eliade. Pe lângă dramatizarea romanului, al cărui subiect majoritatea îl cunosc din liceu, spectatorii au putut asculta și poziția protagonistei, prin curajoasa juxtapunere a romanului lui Eliade cu însăși povestea Maitreyiei, din cartea Dragostea nu moare.

Maia Morgenstern, Vlad Zamfirescu, Raluca Aprodu, Anca Sigartău, Doru Ana, Carla Maria Teaha, Radu Mihu, Marius Chivu, Teodora Calagiu, Mădălina Dorobanțiu, Jasmine Iliescu au dat viață personajelor din Maitreyi,  marți seara la Casa de Cutură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Pe lângă o distribuție de excepție, spectacolul a venit cu o interpretare diferită și interesantă. Cititorii lui Eliade au văzut continuarea poveștii Maitreyi, ce s-a întâmplat cu ea după moartea surorii sale, Chabu, și plecarea lui Allan, dar și ce gândește Maitreyi după citirea romanului care îi poartă numele.

IMG_0240 De la tânăra de 18 ani, interpretată de Raluca Aprodu, îndrăgostită de un european și pedepsită de tatăl ei, Maitreyi ajunge o femeie puternică și hotărâtă, dar care totuși nu a depășit episodul primei iubiri.

Ajuns la 60 de ani, personajul principal interpretat de Maia Morgenstern povestește secvențele piesei, dar și care a fost realitatea văzută și știută de ea.

Piesa a fost condimentată cu mici momente de dans tradițional indian a căror coregrafie a fost realizată de Carmen Pesantez.

IMG_0296 Finalul piesei, momentul în care Chabu este condusă pe ultimul drum, a adus emoție și lacrimi în ochii spectatorilor, atât prin intensitatea scenei în sine, cât și prin decorul excepțional.

Maitreyi a fost fără doar și poate una dintre cele mai așteptate piese ale festivalului, dovada fiind sala neîncăpătoare. De altfel, și feedback-ul dat de spectatori a arătat faptul că spectacolul a fost apreciat.

După spectacolul din Cetate, publicul s-a mutat în centrul orașului pentru a asista la „Aici nu-i de joacă”- regia, Catrinel Dumitrescu.

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax