Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Valerie Cioloș-Villemin, soţia premierului României, din nou la Alba Iulia. A vorbit despre muzică și metode de focalizare a atenției

Publicat

IMG_3778 Valerie Cioloș-Villemin, soţia premierului României a participat miercuri la un eveniment organizat la Centrul de Resurse „Academia Doamnelor” din Alba Iulia. Numit „Oameni talentați ai comunității”, acesta a cuprins workshop privind rolul muzicii în sănătatea, armonia și educarea comunității. Iniţiativa a fost susţinută şi de psihologul dr. Cristina Sava, profesor asociat la Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov. Publicul a fost antrenat de prezentatori să testeze efectele benefice ale muzicii şi dansului în comunitate. Cei prezenţi au cântat şi au încins chiar o horă în jurul sălii.

Organizatorii evenimentului au propus celor prezenți un nou mod de a înțelege și de a privi muzica, ca și integrare în viața de zi cu zi, ca și armonie, ca și echilibrare și de ce nu, ca și vindecare. Din program a făcut parte workshopul „Rolul muzicii în sănătatea, armonia și educarea comunității”, inaugurarea expoziției colective a beneficiarilor centrului, recitaluri muzicale și momentul artistic „Rădăcini și aripi”.

„Nu este suficient să modernizăm străzi, să reabilităm blocuri, să facem o Cetate minunată, ci este necesar să lucrăm asupra sufletului acestui oraș. Considerăm că arta este un mijloc de a ne armoniza și de a comunica mai ușor”, a transmis Crina Dumitrescu, directorul Direcţiei Programe din cadrul Primăriei Alba Iulia.

Evenimentul a debutat cu un moment muzical susținut de corul „Flori de Mai” al Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia și de tânărul violoncelist albaiulian, Cristian Gabriel Pop.

Citește și FOTO: Albaiulianul Cristian Gabriel Pop, unul din cei mai talentați tineri violonceliști din țară, a primit un instrument muzical dăruit de Hora SA Reghin

YouTube video

Cei prezenți au putut asista mai apoi la inaugurarea expoziției colective de produse handmade. În cadrul expoziției au putut fi admirate creații unicat, realizate de către beneficiarii centrului. Printre acestea s-au numărat ouă perforate manual, mărțișoare, tablouri, diverse sticle și farfurii frumos decorate, aranjamente din hârtie sau obiecte din materiale textile. De asemenea, tot în cadrul evenimentului a avut loc și inaugurarea expoziției „Alba Iulia, o istorie a orașului prin străzile și monumentele sale”, realizată de către Primăria municipiului Alba Iulia în colaborare cu Universitatea „1 Decembrie 1918” și Muzeul Național al Unirii.

YouTube video

Partea a doua a evenimentului a continuat cu prezentări susţinute de doctorul și psihologul Cristina Sava, profesor asociat la Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov – Departamentul Master Meloterapie și dr. Valerie Cioloș-Villemin. Cele două invitate au vorbit despre muzică, rolul acesteia în dezvoltarea personală, rolul acesteia în viața de zi cu zi, ca liant în comunitate.

IMG_3768 Valerie Cioloș-Villemin a susținut o prezentare intitulată „Mindfulness Based Stress Reduction”. Soția premierului a explicat că acesta înseamnă „a fi prezent”. „Mindfulness înseamnă să ne folosim atenția într-un mod voit și să o focalizăm într-un mod prezent și fără a ne judeca. Ce am putut constata, după ani de zile în care am lucrat ca și analist economist, e faptul că am regăsit plăcerea și bucuria de a cânta, iar atunci s-a petrecut ceva extraordinar. M-am simțit atât de bucuroasă că pot să cânt și pot să împărtășesc sentimentul cu ceilalți”, a spus Valerie Cioloș-Villemin. Aceasta a transmis că simte o bucurie imensă atunci când cântă alături de oameni și „fericirea asta durează zile în șir”.

Cei prezenți au putut observa că muzica nu este doar un ambient sau un zgomot care câteodată deranjează sau câteodată avantajează. Muzica creează stări de bine, dă acea performanță de care avem nevoie zi de zi.

Partenerii evenimentului au fost Primăria municipiului Alba Iulia, Facultatea de Muzică din Brașov și Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia.

Reamintim faptul că soția premierului Dacian Cioloș a participat ultima dată la Alba Iulia la „Gala Micului Prinț”, în luna decembrie a anului trecut. În cadrul evenimentului, copiii de la opt grădinițe din oraș au făcut deliciul publicului prezent la Casa de Cultură a Studenților, printr-un spectacolul de sărbători, „Copilăria la Porțile Cetății”. De asemenea, au fost premiați cu diplome oamenii de afaceri care se implică activ în viața comunității și în decursul anilor au făcut mai multe donații pentru îmbunătățirea de diferitelor servicii sociale. Finalul evenimentului a avut-o în centrul atenției pe Valerie Cioloș-Villemin, care a oferit un mic concert și a uimit publicul cu vocea sa.

Vezi și FOTO-VIDEO: Valerie Cioloş, soţia premierului României, pe scenă la Alba Iulia. A participat la Gala Micului Prinţ, un eveniment pentru comunitate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax