Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Liberalii din Alba au anunțat candidaturile la alegerile locale de anul viitor, pentru mai multe comune și localități din județ

Publicat

dorin nistor adrian teban adrian simion Liberalii din Alba se pregătesc pentru alegerile locale de anul viitor și au anunțat noile candidaturi, validate săptămâna trecută de Birourile Politice Locale. Pe listă se află șapte localități, printre care Galda de Jos, Stremț, Bucerdea Grânoasă, Roșia de Secaș și Crăciunel. În municipiul Sebeș au fost anunțați patru potențiali candidați la fotoliul de primar.

Marți, PNL Alba a organizat o conferință de presă la care au fost prezenți copreședintele Adrian Teban, consilierul local la Sebeș, Dorin Nistor și vicepreședintele Adrian Simion.

„Săptămâna trecută am avut Birouri Politice Locale în câteva localități din județul Alba unde s-au validat candidații de primari pentru viitoarele alegeri. Conform regulamentului nostru intern, aceștia au fost validați în Birourile Politice Locale și sunt asumați și de Biroul Politic Județean și vor fi candidații noștri la viitoarele alegeri locale”, a precizat copreședintele PNL Alba, Adrian Teban.

Astfel, PNL Alba se va prezenta la viitoarele alegeri locale cu următorii candidați: 

Bucerdea Grânoasă – Ioan Aldea

Cergău – Lenuța Aldea

Crăciunelu de Jos – Lenuța Bubur

Galda de Jos – Romulus Raica

Întregalde – Teodor Florea

Mihalţ – Flaviu Breaz

Roșia de Secaș – Nicolae Bogdan

Stremț – Corneliu Florea

Sîntimbru – Iancu Popa

Consilierul local Dorin Nistor și-a menținut dorința de a candida la funcția de primar al municipiului Sebeș, la alegerile locale de anul viitor.

„Îmi mențin poziția din 2012, doresc să candidez pentru funcția de primar. Legitimitatea pentru această candidatură mi-a fost dată în primul rând de numărul de voturi pe care le-am obținut în 2012. Dacă atunci am pierdut cu 137 de voturi, în condițiile în care candidatura mea a fost anunțată relativ târziu și eram pe un <anti-val> politic, pentru că PDL din care făceam parte nu era pe val, am obținut totuși un număr de aproape 5.200 de voturi, cred că asta spune ceva. Există niște etape pe care trebuie să le parcurgem în interiorul partidului, astăzi lucrurile din punct de vedere personal și al partidului stau bine în sensul că  am evoluat și am învățat mai multe și sunt convins că și rezultatele vor fi pe măsură”, a precizat Dorin Nistor.

Pe de altă parte, Adrian Teban a spus că potențialii candidați din partea PNL pentru Primăria municipiului Sebeș sunt Mihai Apolzan, Cristian Radu (în prezent consilier local la Sebeş), Adrian Bogdan (acum viceprimar la Sebeş) și Dorin Nistor (consilier local la Sebeş).

„Suntem în proces de selecție și avem în intenție ca până la sfârșitul anului să stabilim candidații. În urma sondajului de opinie am indentificat potențialii noștri candidați. Vă pot asigura că primarul din localitatea Sebeș aparține sebeșenilor”, a transmis copreședintele PNL Alba.

Potrivit lui Nistor, bugetul pentru investiții în municipiul Sebeș ar fi de aproximativ 2.000.000 de euro și dezvoltarea orașului trebuie să fie făcută cu proiecte „serioase”, care trebuie „să aibă și susținerea financiară”, fie prin fonduri europene, fie prin credite sau emisiune de obligațiuni. Printre proiectele sale se numără reabilitarea centrului municipiului Sebeș, amenajarea Parcului Arini și rezolvarea problemelor Spitalului Municipal Sebeș.

„Avem nevoie obligatoriu să reabilităm centrul municipiului Sebeș. Odată pornind de la infrastructură (apă, canal, electricitate), iluminat, partea de design. Un alt capitol important este Parcul Arini, este o oază de verdeață. Un alt element important este Spitalul Municipiului Sebeș, care astăzi are mari probleme de personal. Nu trebuie să neglijăm nici partea de infrastructură la nivel de cartiere. Sebeșul este dezvoltat economic, are nevoie inclusiv de forță de muncă care vine de peste tot și pentru asta trebuie să își dezvolte inclusiv infrastructura de transport, chiar și cu Alba Iulia, cu Vințul de Jos și cu tot ce înseamnă localitățile din imediata vecinătate. Nu s-a făcut niciun progres din acest punct de vedere”, a mai transmis Nistor.

Vicepreședintele PNL Alba a precizat că acesta deține și o casă în municipiul Sebeș, iar în situația în care va ajunge primar își dorește să se mute în oraș. „Noi am avut o casă în Lancrăm, primită de soția mea înainte de a ne căsători, după care am vândut-o și am preferat să ne construim la Alba Iulia pentru că aveam serviciul aici. Așa cum am reușit să venim la Alba Iulia, o să ne putem duce la Sebeș”, a spus Dorin Nistor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax