Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Mihai Tudose, desemnat premier al României. Declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis

Publicat

mihai tudose Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat propunerea venită din partea coaliţiei PSD-ALDE, pentru funcţia de premier. Mihai Tudose, fost ministru al Economiei, a fost desemnat astfel, la conducerea Guvernului.

Declaraţiile preşedintelui Klaus Iohannis, la Cotroceni:

“S-au încheiat consultările cu partidele parlamentare în vederea formării unui nou guvern. Câteva concluzii: PSD şi ALDE susţin că au în continuare majoritate în parlament. S-au prezentat împreună şi au înaintat o propunere, în persoana dlui Tudose.

Partidele din Opozitie în principal nu au avut propuneri concrete şi din discuţii nici nu a rezultat că ar existat înţelegere politică între partidele din Opoziţie.

Această criză politică prin care trecem dăuneaza grav României; dăunează economiei, imaginii României în lume şi opinia mea e că această criză trebuie terminată foarte repede. Trebuie să avem rapid un nou guvern.

Luând în considerare toate acestea şi având în vedere că e nevoie urgentă de guvern, îl desemnez pe domnul Tudose ca viitor premier. Sugerez partidelor să elaboreze o agendă pentru terminarea procedurilor parlamentare în această săptămână”.

Luni, partidele au fost la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru numirea unui premier în locul lui Sorin Grindeanu. Dacă PSD l-a propus pe Mihai Tudose, fost ministru al Economiei, pentru conducerea Guvernului, PNL nu a avut vreo propunere, iar PMP l-a susţinut pe Siegfried Mureşan pentru fotoliul din Executiv. AICI, detalii.

Mihai Tudose a mai fost de două ori ministru al Economiei, în guvernele Ponta şi Grindeanu.

Doctor în Ştiinţe Militare şi Informaţii, Tudose a cerut în 2016 retragerea acestui titlu după ce în presă au apărut informaţii că ar fi plagiat o parte din lucrarea sa de doctorat. La evaluarea făcută de PSD asupra activităţii Guvernului Grindeanu, Tudose avea zero realizări.

Mihai Tudose re 50 de ani şi este din Brăila. A absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”, iar, în 2006, un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii. În 2010, a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Din 2011 a fost lector universitar în cadrul aceleaşi instituţii, iar în 2013 era conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”, SRI.

În 2016,  a cerut retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat.

Tudose a mai fost deputat de Brăila, în perioada 2000 – 2016, consilier juridic / marketing la Farex S.A. Brăila (1999 – 2000) şi şef birou senatorial – Senatul Romaniei (1992 – 1999).

Pe lista scurtă PSD pentru funcţia de premier au mai fost: Mihai Fifor (lider al senatorilor PSD), Carmen Dan (ministru de Interne) , Lia Olguța Vasilescu (vicepreședinte PSD), Adrian Țuțuianu (președintele Comisiei de control al SRI) și Marcel Ciolacu (lider al deputaților PSD). Aceştia nu au fost de acord să preia conducerea Guvernului.

surse: hotnews.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax