Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ministerul Sănătății: Spitalele pot achiziționa medicamente în regim de urgență, dacă furnizorii nu respectă acordul cadru

Publicat

medicamente

medicamente Spitalele pot achiziționa, în cazul în care furnizorii de medicamente nu respectă prevederile acordului cadru de achiziție și refuză să aprovizioneze unitatea sanitară, produsele necesare în regim de urgență, în conformitate cu legislația în vigoare, precizează Ministerul Sănătății.

„În cazul în care furnizorii de medicamente nu respectă prevederile acordului cadru de achiziție și refuză să aprovizioneze unitatea sanitară, în baza negațiilor acestora, unitățile sanitare pot achiziționa produsele necesare în regim de urgență, în conformitate cu legislația în vigoare privind derularea achizițiilor publice (Ordonanța de Urgență nr. 34 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății, transmis vineri, 31 iulie.

„Ministerul Sănătății a atenționat unitățile sanitare încă de la sfârșitul lunii iunie cu privire la modificările metodologiei și a nivelului de decontare a prețurilor medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naționale de sănătate”, susține MS, subliniind că „eventualele disfuncționalități care ar putea să apară la nivelul unităților sanitare se datorează în exclusivitate managementului unităților, dar și a unei lipse de informare și înțelegere corectă a legislației privind achizițiile publice”.

Ministerul Sănătății face un apel către managerii unităților sanitare să se informeze cu privire la modificările legislative.

„Facem încă un apel, de data aceasta public, către managerii unităților sanitare să se informeze cu privire la modificările legislative și să semnaleze din timp toate situațiile care ar putea duce la disfuncționalități în aprovizionare, în detrimentul pacienților. Vom monitoriza, în perioada următoare, situația și acolo unde vom considera necesar vom realiza controale inopinate în unitățile sanitare pe această temă. De asemenea, atenționăm furnizorii de medicamente că au obligația de a respecta acordurile cadru și contractele încheiate”, a declarat secretarul de stat Alin Țucmeanu, citat în comunicat.

Ministerul Sănătății precizează că singură unitate care a semnalat dificultăți la aprovizionare este Spitalul Municipal din Oradea.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax