Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nereguli la concurs pentru funcţii de agent de la Penitenciarul Aiud, reclamate de sindicalişti. Suspiciuni de fraudă la proba sportivă

Publicat

inchisoare

inchisoareSindicatul Omnia din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) susţine că la unul dintre concursurile de admitere pentru mai funcţii vacante de agent la Penitenciarul Aiud au fost nereguli.

”Mai mulţi candidaţi la Concursul de admitere pentru funcţii vacante de agent în operativ la Penitenciarul Aiud au reclamat nereguli la proba sportivă. Sub pretextul unor erori de măsurătoare, Comisia de concurs prezidată de către directorul penitenciarului, domnul Valentin Nazare, a obligat unii participanţi să repete probele”, se arată într-un comunicat transmis luni şi citat de news.ro.

Potrivit sindicaliştilor, mai multe concurente care au trecut proba au fost ulterior respinse şi au făcut plângere la ANP, care a făcut verificări, rezultând ”legături de afinitate” între directorul penitenciarului şi anumiţi concurenţi.

”Cu acest prilej, o serie de concurente, care anterior trecuseră proba sportivă, au fost respinse sau descalificate. Participantele dezavantajate în acest fel s-au plâns ANP, care a şi dispus verificări. Informaţiile deţinute la acest moment indică legături de afinitate între preşedintele comisiei de concurs, domnul Valentin Nazare – directorul penitenciarului – şi participanţi la concurs”, conform comunicatului.

Candidaţii susţin, se mai arată în documentul citat, că directorul a cerut repetarea probei de viteză deoarece a măsurat pista pe care alergau concurenţii şi a reieşit că aceasta nu avea lungimea corespunzătoare.

”Candidatii reclamă faptul că directorul penitenciarului, văzând rezultatele la proba sportivă, a dispus remăsurarea pistei pentru proba de viteză. Noua măsurătoare, a cărei corectitudine nu poate fi certificată, a constatat că distanţa este mai scurtă cu aproximativ 1,5 metri. Drept urmare s-a dispus ca proba să fie repetată şi s-a cerut candidaţilor să semneze un proces verbal prin care-şi dau acordul”, spun sindicaliştii.

În comunicat se mai precizează că o concurentă a fost descalificată doar pentru că a greşit startul o dată.

”Cu titlu de exemplu, unul dintre pretextele pentru care a fost descalificată o candidată a fost acela că a greşit o singură dată startul. O practică evident contrară regulilor sportive şi care nu are nicio acoperire în regulament”, potrivit comunicatului.

ANP a scos la concurs 508 posturi vacante, 8 fiind alocate Penitenciarului Aiud, potrivit sursei citate. Concursul a fost organizat în 16 septembrie.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Aiud, Nicoleta Mătărângă, a confirmat pentru Alba24 că acest concurs este în derulare şi că este coordonat de comisia din cadrul instituţiei. Este vorba despre admitere pe patru posturi de agent pentru femei şi alte patru pentru bărbaţi. De asemenea, sursa citată a precizat că nu a fost înregistrată vreo plângere la instituţie.

sursă: news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax