Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Nou consilier al prefectului de Alba, pe problemele comunităţii rome: Sandu Petru, preşedintele Filialei Sebeş a Partidei Romilor Pro Europa

Publicat

  Prefectul judeţului Alba are un consilier personal nou pe problemele romilor. Începând de joi, Sandu Petru, preşedintele Filialei Sebeş a Partidei Romilor Pro Europa, se va ocupa în cadrul Instituţiei Prefectului de problemele romilor. Obiectivul principal este de a contribui la dezvoltarea comunităţilor rome din Alba. Activitatea noului consilier este complementară colaborării dintre Gheorghe Feneşer şi Gruia Bumbu, care, din luna februarie, prestează servicii voluntare de consiliere pe problematica cetăţenilor romi.

„În acest fel, sper să fim cât mai aproape de cetăţenii de etnie romă din judeţ şi să găsim cele mai bune soluţii la problemele lor. Activitatea domnului Petru va fi în total acord cu strategiile europene şi naţionale de îmbunătăţire a situaţiei romilor şi îmi doresc ca domnia sa să asigure o legătură cât mai bună cu comunităţile de romi din judeţul nostru. Nu-mi rămâne decât să-i urez domnului Petru spor la muncă şi mult succes”, a declarat prefectul judeţului Alba.

Acesta a precizat că de ani buni există „diverse strategii de implementare a unor politici publice de incluziune, dar, pentru ca acestea să aibă efectul scontat, e nevoie de oameni potriviţi, implicaţi şi care să-i înţeleagă foarte bine pe cei care fac parte din comunităţile de romi”.

Printre planurile lui Sandu Pentru, în activitatea de consilier se numără şi şcolarizarea a cât mai mulţi copii de etnie romă, obiectiv pe care îl va urmări prin organizarea unor campanii publice de informare şi prin discuţii cu familiile de etnie romă.

Consilierul îşi doreşte să aibă o colaborare deschisă şi fructuoasă cu primăriile din judeţ şi cu instituţiile publice din Alba, în aşa fel încât problemele comunităţilor de romi să fie contabilizate eficient, iar soluţiile ce vor fi identificate să fie rezultatul unui dialog constructiv între toate părţile.

„Stabilirea de contacte cu primăriile, instituţiile publice şi asociaţiile din judeţ este primul pas pe care vreau să-l fac în această activitate a mea. Vreau ca fiecare cetăţean de etnie romă din Alba să ştie că intenţionez să mă ocup în mod responsabil de problemele comunităţilor noastre. Dezvoltarea comunităţilor de etnie romă are nevoie şi de o infuzie de fonduri europene, dar are nevoie în primul rând de deschidere şi colaborare din partea tuturor. Ţin la tradiţiile romilor, la felul nostru de a fi, dar, fără a ne pierde valorile, vreau să avem comunităţile de romi bine integrate în societate, cu toate obligaţiile şi drepturile pe care le impune aceasta”, a precizat Sandu Petru.

Scopul prefectului în acest domeniu este implementarea cât mai eficientă a Strategiei Guvernului României de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pe perioada 2012-2020.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax