Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Scandalul Mult(r)icolorul”: Opoziţia şi Puterea îşi dau lecţii de patriotism

Publicat

DSC

PNL şi PSD şi-au arătat dezacordul privind montarea mesh-ului pe clopotniţa Catedralei Reîntregirii, loc în care, zeci de ani, a stat drapelul naţional. Dacă liberalii s-au limitat la declaraţii publice în care şi-au arătat indignarea faţă de apariţia culorii portocaliu în drapelul naţional, social-democraţii au mers mai departe şi au depus o plângere la Parchet, pentru încălcarea Constituţiei, prin modificarea culorilor simbolului naţional şi adăugarea altor trei culori pe lângă roşu, galben şi albastru.

Cu toate acestea, vicepreşedintele PNL Alba, Florin Roman, consideră ca fiind politicianistă acţiunea PSD Alba şi că prin aceasta nu au făcut decât să transforme o problemă de interes naţional într-una politică.

Consilierul judeţean PSD Nicolae Puşcă a declarat, joi, referitor la acest subiect, într-o conferinţă de presă că, după modificarea Legii Învăţământului prin predarea materiilor şcolare în limba maternă pentru minorităţi şi după modificarea culorilor drapelului României, următorul pas ar fi divizarea Transilvaniei. „Unde este sentimentul patriotic?”, a întrebat Nicolae Puşcă.

Reprezentanţii Primăriei s-au apărat împotriva atacurilor opozanţilor politici, invocând faptul că paleta de culori folosită în realizarea acestuia nu trebuia să cuprindă şi portocaliul şi că tot scandalul a pornit de la o greşeală de design: “Nu am intenţionat să aducem atingere drapelului naţional. Aşa cum am mai spus, mesh-ul reprezintă doar un element de promovare a brandului turistic. În ceea ce priveşte prezenta culorii portocaliu alături de culorile naţionale, nu pot spune decât că a fost o greşeală. Este o culoare asemănătoare roşului, aşa că nu a fost sesizată pe calculator”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer.

Reamintim că mesh-ul a fost coborât de pe turnul Catedralei, marţi, după două zile de la afişare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax