Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Parlamentarii PDL, sceptici despre proiectele USL Alba pentru stabilirea capitalei Regiunii la Alba Iulia: „E o capcană, vor să ia ei tot caimacul”

Publicat

Parlamentarii PDL de Alba și-au exprimat din nou dezacordul față de proiectul regionalizării României, inițiat de USL. Aceștia sunt încontinuare nemulțumiți că până în prezent nu există o variantă clară în care se va efectua regionalizarea și consideră că este o manevră politică, o capcană prin care USL vrea să „ia tot caimacul”, mai ales că regionalizarea României a fost propusă în 2011 de PDL, însă fără succes.

„Pe vremea când se afla în opoziție, USL a combătut cu strășnicie ideea reorganizării administrativ-teritoriale a României, nu pentru că nu ar fi înțeles necesitatea acestuia în atragerea de fonduri europene etc, ci pentru că nu i-a aparținut. Regionalizarea nu este o problemă politică ci o necesitate obiectivă fără de care nu se poate construi noul model de familie europeană”, a declarat senatorul Alexandru Pereș.

Una dintre principalele nemulțumiri ale acestora este că Guvernul nu a oferit încă o soluție clară a felului în care se va face regionalizarea și, în plus, aceștia sunt siguri că poporul nu dorește regionalizare: „Nu agreez proiectul regionalizării, pentru că încă nu văd un proiect scris, nu văd nimic concret ci doar o luptă acerbă pentru a vedea cine conduce. Nu avem un proiect clar în ceea ce privește regionalizarea României. Mai nou, nu îi mai spun regionalizare ci reorganizare teritorială, exact pentru a se delimita de proiectul PDL, care prevedea regionalizare. Dar scoteau oamenii în stradă, le spuneau că noi vrem să rupem România și chestiuni de genul acesta. Și în județul Alba, vă aduceți aminte cum au ieșit oamenii în stradă cum strigau jos PDL, jos hoții, jos bandiții că vor regionalizare. Și acum fac regionalizare. A fost o mârșavă manipulare. Bag mâna în foc că dacă mâine faci în referendum, cu întrebarea Vreți sau nu regionalizarea României, vă asigur că acel referendum nu va trece. Românii nu doresc regionalizare, dar nu îi interesează”, a precizat deputatul Clement Negruț.

Cât despre proiectele organizațiilor locale ale PNL și PSD pentru a susține stabilirea capitalei Regiunii la Alba Iulia, parlamentarii PDL consideră că este o capcană politică, prin care aceștia „vor să ia ei tot caimacul”:

„Mai nou, parlamentari USL,  mai precis PNL, fac un „dans în trei” pentru a susține regionalizarea, iar pe de altă parte apariția acelui decalog prin care PSD propune tot felul de variante optimiste de întâlniri și scrisori care să adune la un loc toți factorii de decizie pentru ca Alba Iulia într-adevăr dă devină capitala Regiunii Centru. Trebuie să analizăm cu mare atenție această capcană pe care ne-o întinde PSD, în sensul că vor să ia ei caimacul cu o asemenea idee. Vorbim din punct de vedere politic. De ce nu au cuplat în 2011? Am ars 2 ani de zile combustibil și etape când puteam într-adevăr să facem ceva”.

Iar despre propunerea vicepremierului Liviu Dragnea care spunea recent că o altă variantă a regionalizării ar fi să nu mai existe capitale de regiuni, deputatul Clement Negruț consideră că „e o încercare de a mulțumi vocile din interiorul USL care își doresc toți câte o funcție de conducere în Regiune.

Același femonem, susțin parlamentarii PDL, s-a întâmplat cu încă un proiect inițiat de PDL în 2009 și nesusținut de opoziție. Este vorba de prima intabulare gratuită, propusă la începutul anului 2012 ca proiect de lege de către Teodor Atanasiu și Ioan Dîrzu, deși există un proiect foarte asemănător propus de PDL, care de 4 ani încă așteaptă să treacă de Camera Deputaților pentru a putea deveni lege. „Legea poate fi reactivată, sau proiectul legislativ al USL să se aprobe. Comentariul meu era doar pe modul foarte sec  în care inițiatorii angajează statul în această deosebit de importantă lucrare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Happy

    duminică, 17.02.2013 at 13:17

    Domnilor de la PDL,de ce permiteti in continuare USL-istilor sa va plagieze?!
    Pentru Dumnezeu,luati o data haturile in maini si nu va mai lastai pacaliti de acesti plagiatori.Faceti ceva.Comentariile nu sunt suficiente.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax