Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pavel Bartoș urcă miercuri pe scenă, la Alba Iulia: ”Mi-a plăcut să joc canalia asta de Escu”. O comedie clasică, dar actuală

Publicat

A patra seară a Festivalului Internațional de Teatru ”Povești” va culmina cu o piesă de teatru de comedie clasică. Scrisă în 1933, ….Escu este o satiră adusă clasei politice. 

Deși este scrisă în 1933 este atât de actuală. Scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va găzdui distribuția coproducției Teatrului Național Satiricus din Chișinău și a Teatrului Stela Popescu din București. 

În rolul principal, pe scenă va urca Pavel Bartoș. Prezent la conferința de presă de miercuri, 22 mai, actorul a vorbit despre colaborarea pe care o are cu teatrul din Chișinău și cum s-au înțeles cele două distribuții.

Povestea din „…Escu” dă o senzaţie deja-vu, chiar dacă textul original datează din 1933. „…Escu” nu este doar o comedie interbelică cu parfum de epocă care continuă povestea familiei lui Spirache Necșulescu, eroii mai celebrei “Titanic Vals”, ci și o satiră biciuitoare a năravurilor politice de ieri și de azi… Avem în meniu șantajul, intriga de partid, traseismul, norocul prostului și nelipsita ațâțare erotică, în cantitatea necesară să condimenteze viața politică. Vă sună cumva cunoscut ?

„Politica e ca moda! Evoluează, se schimbă, se preface. Și, după cum modei îi ești fidel schimbând-o, tot așa fidelitatea în politică nu e decât o nesfârșită serie de adultere!” spune personajul principal, Decebal Necșulescu.

Spectacolul „…Escu” este pus în scenă de echipele artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” și Teatrului Național „Satiricus Ion Luca Caragiale”, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton, cu siguranţă de bun augur pentru viitorul relaţiilor culturale dintre cele două capitale – București și Chișinău.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax