Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PNL Alba mai are de validat doar 5 candidați pentru alegerile locale. Vor să obțină un scor de peste 60% la nivel de județ

Publicat

IMG_4040 Partidul Național Liberal mai are de validat doar cinci candidați pentru alegerile locale. Sunt deja 73 de candidați validați din totalul celor 78. Următoarea etapă este stabilirea listelor de consilieri locali și județeni. Florin Roman, preşedintele PNL Alba Iulia, a declarat că deși legea prevede că pentru depunerea candidaturii trebuie depuse la dosar un număr de 1000 de semnături pentru primari, PNL și-a propus să strângă 110.000 de semnături, iar targetul electoral este de peste 60% din voturile la nivel județean, pe care este convins că îl vor obține.

Anul 2016 este unul plin pentru politicienii din Alba și nu numai. În doar trei luni, pe 5 iunie, vor avea loc alegeri locale, iar partidele încearcă să se organizeze și să își formeze echipele potrivite.

PNL Alba intră în linie dreaptă și are stabiliți candidați în majoritatea comunelor și orașelor.

Liberalii sunt convinși că vor câștiga uşor alegerile și vor face majoritate atât în Consiliul Local Alba Iulia, cât și la Consiliul Județean, și tocmai din acest motiv nu își doresc alianțe cu alte partide înainte de alegeri.

„Sigur că după data alegerilor, acolo unde nu vor fi majorități în condițiile locale, dacă va fi situația, eu sper să fie în cât mai puține locuri, vom discuta punctual pentru a asigura o bună administrare a localității respective”, a declarat președintele PNL Alba Iulia, Florin Roman.

La rândul său, preşedintele PNL Alba, primarul Mircea Hava a declarat că în cele cinci localități în care mai sunt de desemnat candidați, aceștia trebuie să fie validați de birourile locale.
Mai sunt de confirmaț candidații pentru: Cugir, Ciugud, Râmeț, Șona și Ohaba.

„Municipiile sunt rezolvate, încep cu Sebeș, unde este Dorin Nistor, Blajul cu Gheorghe Rotar, Aiudul este Oana Badea și la Alba Iulia eu, Mircea Hava”, a declarat primarul.

Acesta a mai precizat că la Sebeș și la Aiud candidații au fost desemnaţi în urma sondajelor realizate de Biroul de Cercetări Sociale, potrivit cărora atât Oana Badea, cât și Dorin Nistor ar fi obținut procente duble față adversarii interni.

„Ne vom întâlni și cu PNL Aiud și vom vedea ce se întâmplă, sunt foarte multe lucruri legate de tot felul de orgolii, poate și noi am greșit, dar am fost deschiși, însă avem și colegi care în momentul în care nu s-au văzut pe listă au virat în altă parte, deci pentru ei nu exista nicio chestiune legată de partid. Pentru ei exista o singură chestiune: sunt sau nu sunt primar (de exemplu, Traian Ursaleș de la Meteș care va candida la MP – n.r.)”, a mai declarat Mircea Hava.

În ceea ce privește atitudinea celor doi liberali care au pierdut cursa internă la Aiud și Sebeș, atât Alin Florea cât și Mihai Apolzan au rămas în continuare ca susținători ai celor care vor candida din partea PNL.

La ora actuală, listele de consilieri sunt în ordinea alfabetică și așa vor rămâne până aproape de momentul depunerii lor.

În ceea ce privește campania electorală, Florin Roman a precizat că se vor urma toate regulile și, pentru a fi cât mai transparenți, vor pune pe site-ul partidului, toate cheltuielile făcute în timpul campaniei.

„Am luat decizia să publicăm pe site-ul partidului, în săptămâna de după alegeri, toate cheltuielile de campanie pe care le facem. Foarte greu nu ne va fi pentru că s-a modificat legea de finanțare a campaniei, regulile sunt foarte clare nu mai există decât scrisori, calendare, adică tipărituri, nu vor mai exista bannere, pixuri, brichete, șepci sau alte materiale care se dădeau altădată. Cine încalcă legea se joacă destul de abrupt întrucât dacă în una din cele 78 de unități ale județului se face vreo greșeală din acest punct de vedere, se vor pierde banii pe județ”, a spus Florin Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax